FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 15. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Filigranski izrađena staklena zdjela, nastala na području Bliskog istoka prije više od 1,700 godina, prodana je jučer na dražbi za rekordnih 4,9 milijuna dolara. "To je najveća cijena u povijesti plaćena za stakleni predmet na aukciji", rekla je glasnogovornica aukcijske kuće Bonhams, koja je prodala posudu. Identitet kupca nije objavljen. "Najdojmljivije kod te posude jest činjenica da je izrađena iz jednog komada stakla", rekla je Joanna van der Lande, stručnjakinja za staklene predmete. "Umijeće i preciznost koju je pri izradi zdjele pokazao anonimni obrtnik, koji je živio 300. godine poslije Krista na sirijskoj obali, bilo bi teško danas ponoviti", rekla je Van der Lande.

WASHINGTON - Šestogodišnji tigar Bobo, mješanac bengalskog i sibirskog tigra koji je pobjegao iz dvorišta svog vlasnika Stevea Sipeka u južnofloridskom gradu Locahatcheeju, ustrijeljen je nakon dvodnevne potrage. Bobo se od ponedjeljka, nakon što je preskočio četiri metra visoku ogradu, skrivao u obližnjoj šumi. Sipek je bivši glumac u filmovima B-produkcije, a najčešće je utjelovljavao lik Tarzana. Posjeduje dozvolu za držanje divljih životinja, a odlučio se za šest divljih mačaka, među kojima su lavovi, tigrovi, pantere i pume. Policija je nakon Bobova bijega upozorila stanovnike regije da ostanu u kućama dok je životinja na slobodi.

LOS ANGELES - Filmski studiji Warner Bros. objavili su ovih dana kako traže novog redatelja za projekt remakea "Supermana", otkad je redatelj McG, autor "Charliejevih anđela", odlučio napustiti projekt. Redatelj i producenti nisu se složili oko proračuna i mjesta snimanja, i dogovorno su se rastali, iako je snimanje te superprodukcije, procijenjene na 200 milijuna dolara, trebalo početi krajem godine. Po pisanju specijaliziranog tiska, Warner je želio snimati u Australiji, dok se McG zalagao za New York. "Kad sam došao u New York u potrazi za lokacijama, zaljubio sam se u naš najljepši američki grad", kazao je redatelj u priopćenju, objašnjavajući kako mu je "bilo jasno da je to Metropolis", grad superjunaka u plavim tajicama. "Kao redatelj, mislio sam da nema smisla pokušavati tražiti srž Amerike na drugom kontinentu; za mene Superman utjelovljuje sve lijepo u Americi", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙