FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 2. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HONG KONG - Mladić iz istočne Kine podvrgnuo se plastičnoj operacija kako bi njegove uši nalikovale onima šiljatima od vanzemaljca Dr. Spocka iz znanstveno fantastične serije "Zvjezdane staze". Maldić iz Nankinga otišao je liječniku, kazavši da je nesretan sa oblikom svojih ušiju, te da želi šiljate uši poput bića sa druge planete. Kirurzima je rekao da želi uši vanzemaljca jer želi "imati zanimljiviji oblik" ušiju. Liječnici su ga pokušali odgovoriti od te ideje, ali je mladić ustrajao u svom naumu.

HANOJ - Kako bi se spriječilo širenje soja ptičje gripe koji nije smrtonosan za ljude, u Vijetnamu je zaklano više od 10.000 pilića. Perad je morala biti zaklana jer su testovi potvrdili da se na nekoliko farmi na jugu pojavio virus ptičje gripe tipa H5. Trenutačno se provode novi testovi koji će pokazati ima li tragova i tipa N1. Dok tip H5 nije opasan za ljude, soj H5N1 je smrtonosan i od njega je početkom ove godine umrlo 16 osoba. Predstavnici UN-ove Organzacije za hranu i poljoprivredu u Hanoju rekli su kako pojava ptičje gripe ne čudi jer se virus može pojavljivati periodički.

PASADENA - Nakon putovanja dugog 1,5 milijardi kilometara, američko-europska sonda Cassini-Huygens ušla je u Saturnovo gravitacijsko polje, uspješno prošavši kroz prstenove F i G toga planeta. Projekt vrijedan 3,3 milijarde dolara zajednički su realizirale američka NASA, Europska svemirska agencija i Talijanska svemirska agencija. Na izradi projekta i sonde radilo je 260 znanstvenika iz SAD-a i 17 europskih zemalja. Tijekom predstojećeg četverogodišnjeg razdoblja Cassini će Saturnovom orbitom proći 76 puta. U siječnju 2005. predviđeno je spuštanje mini-sonde Huygens na Saturnov najveći mjesec Titan. Sonda Cassini-Huygens dobila je ime po astronomima iz 17. stoljeća: Francuzu Jean-Dominiqueu Cassiniju, ravnatelju pariške zvjezdarnice koji je otkrio Saturnove mjesece i podjelu njegovih prstena te Nizozemcu Christiaanu Huyguensu koji je otkrio prstenove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙