FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 29. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

STRASBOURG - Europski sud za ljudska prava presudio je u utorak da turska državna sveučilišta imaju pravo zabraniti nošenje muslimanskih feredža. Odlukom koja bi mogla postati presedan, sud u Strasbourgu odbacio je žalbe dviju turskih studentica koje su tvrdile da je zabrana nošenja feredže i njihovo isključivanje iz nastave, koje je zbog toga uslijedilo, kršenje njihovih vjerskih prava. Turski branitelji tvrdili su da feredže krše sekularno opredijeljenje države. Francuska je iz istog razloga zabranila djevojčicama da nose feredže u državnim školama, a Njemačka je učinila isto za učiteljice.

TEL AVIV - Jedna Izraelka rodila je dijete u dobi od 64 godine i tako postala najstarija rodilja u povijesti Izraela. Rodila je u subotu u bolnici Sheba kod Tel Aviva, a porod je izveden carskim rezom u 30. tjednu trudnoće. Djetetovo zdravstveno stanje "dobro je i stabilno", objavljeno je iz bolnice. Žena je zatrudnjela nakon liječničkog tretmana protiv neplodnosti.

HELSINKI - Finska policija zaplijenila je na izložbi u Helsinkiju nekoliko navodnih djela poznatog nadrealističkog umjetnika Salvadora Dalija, objavili su finski mediji. Policija istražuje jesu li neka od izloženih djela krivotvorine. "Ako se prodaju krivotvorena djela, riječ je također o prijevari", rekao je glasnogovornik policije. Izložba Dalijevih djela u konferencijskom centru Wanha Satama u Helsinkiju otvorena je 1. lipnja, a trajati je trebala do kraja mjeseca, no zatvorena je u ponedjeljak nakon policijske racije.

NEW DELHI - Novi indijski premijer Manmohan Singh ostao je vjeran svojoj reputaciji skromnog i poštenog čovjeka i odlučio posebno izrađeni BMW svojeg prethodnika zamijeniti indijskim automobilom retro izgleda. Nacionalistička vlada Atala Beharija Vajpayeeja, poražena na svibanjskim izborima, utrošila je 1,3 milijuna dolara u šest blindiranih automobila BMW, opremljenih faksom, satelitskim telefonom i mnogočime drugim. Singh se odlučio za, također blindirani, Ambassador, automobil indijske proizvodnje napravljen prema modelu Morris Oxford iz 1957. Zasad nije poznato što će vlada napraviti s njemačkim limuzinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙