FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih vijesti

MARIŠĆINA - U organizaciji kastavskoga Društva "Mažuran", danas se u Marišćini u općini Viškovo održan prosvjedni skup zbog namjere Primorsko-goranske županije da tu izgradi županijsko odlagalište otpada. Član Upravnog odbora Društva "Mažuran" Josip Begonja izjavio je da je Marišćina na kraškom terenu, blizu izvorišta vode i zaštićenog parka prirode, te da nije pogodna za odlaganje otpada. Dodao je da je mjesto za odlagalište na Marišćini odabrala politika, a ne struka, da je prekršena zakonska procedura u određivanju lokacije te da studija o utjecaju na okoliš ne odgovara. Društvo "Mažuran" traži izradu nove studije koju bi naručila općina Viškovo, a ne Županija, te ističe da koncept odlagališta nije u skladu s uputom Vijeća Europske unije o postupanju s otpadom.

ZAGREB - Udruženje obrtnika grada Zagreba danas je tradicionalno, 39. put na Hunjki, na Sljemenu, proslavilo Dan obrtnika. Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivan Obad rekao je da je ta proslava to važnija jer se ove godine navršava 110 godina organiziranog obrtničkog djelovanja u Zagrebu. Dodao je da su zagrebački obrtnici tradicionalno od 1894. na usluzi građanima Zagreba i da aktivno sudjeluju u razvoju i izgradnji grada. "Posebna zadaća nam je stvaranje uvjeta za jačanje obrtništva s ciljem uključivanja u tržište Europske unije", istaknuo je Obad.

OSIJEK - Vozač forda focusa poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 14,40 sati u središtu Osijeka. Nesreća se dogodila kada je Luka Pešo (1982.) iz Antunovca, blizu Osijeka, zbog prevelike brzine, izgubio nadzor nad automobilom te na zavoju na prilazu Gajevu trgu prešao na suprotni prometni trak. Automobil je s kolnika prešao na nogostup te prednjim desnim dijelom udario u stablo, a nakon toga lijevim bočnim dijelom u drugo stablo. Vozač je umro na mjestu nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙