FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

ZAGREB - U povodu pete obljetnice postavljanja spomenika 49-torici poginulih hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Maksimira danas je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor s predstavnicima braniteljskih udruga položila vijenac i zapalila svijeću kod tog spomenika u Parku maksimirskih branitelja. Kako je taj spomenik bio meta vandalskog izgreda nepoznatih počinitelja, koji su na Dan državnosti, 25. lipnja na spomeniku nacrtali crvenu zvijezdu petokraku i zašarali hrvatsku zastavu - Kosor je rekla da je ona osobno i njeno Ministarstvo već osudilo taj vandalski čin te kako očekuje rezultate istrage i imena počinitelja.

ZAGREB - Poreznici su do početka srpnja obradili 72,19 posto prijava poreza na dohodak, a prema do sada obrađenim prijavama, država građanima treba vratiti više od 850,86 milijuna kuna, dok građani još trebaju uplatiti oko 200 milijuna kuna poreza na dohodak. Prema podacima Ministarstva financija, prijavu poreza na dohodak za prošlu godinu predalo je 848.544 obveznika, a do danas je obrađeno 612.680 prijava, ili njih 72,19 posto.

ZAGREB - Središnji državni proračun u prva je tri ovogodišnja mjeseca ostvario prihode u iznosu od 17,51 milijardi kuna, dok su rashodi iznosili 20,01 milijardi kuna, pa je deficit iznosio gotovo 2,5 milijardi kuna, podaci su Ministarstva financija. Prihodi proračuna u iznosu 17,51 milijardu kuna bili su za 5,6 posto viši nego u lanjskom istom razdoblju, a 20,01 milijardi kuna proračunskih rashoda za 3,7 posto viši nego prošle godine. Deficit središnje države financiran je na domaćem financijskom tržištu i to najvećim dijelom od depozitnih banaka.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja "Podravke" raspisala je književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu iz Domovinskoga rata. Natječaj za dodjelu te nagrade za 2004., kako napominje organizator, raspisuje se po peti put radi poticanja stvaralaštva na temu Domovinskoga rata. Lani je nagradu dobio admiral Davor Domazet Lošo za geostrategijsku knjigu "Hrvatska i veliko ratište".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙