FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORAST PRIHODA TRGOVAČKE DJELATNOSTI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

OSIJEK, 1. srpnja 2004. (Hina) - Poduzetnici iz područja trgovine napodručju Osječko-baranjske županije prošle su godine ostvarili ukupanprihod od 8,22 milijardi kuna, što je za 486 milijuna kuna više negogodinu dana ranije, podaci su koje je objavio osječki ured Financijskeagencije (FINA) i tamošnja županijska gospodarska komora.
OSIJEK, 1. srpnja 2004. (Hina) - Poduzetnici iz područja trgovine na području Osječko-baranjske županije prošle su godine ostvarili ukupan prihod od 8,22 milijardi kuna, što je za 486 milijuna kuna više nego godinu dana ranije, podaci su koje je objavio osječki ured Financijske agencije (FINA) i tamošnja županijska gospodarska komora.

Dobit prije oporezivanja svih trgovačkih tvrtki u ovoj županiji prošle je godine iznosila 276,4 milijuna kuna, i u odnosu na 2002. povećana je za 47,5 posto, odnosno 89 milijuna kuna.

Dobit nakon oporezivanja istodobno je povećana za 70 milijuna kuna i iznosila je 226,7 milijuna kuna, objavili su Fina i komora.

Proizlazi da je od trgovačke djelatnosti na području Osječko-baranjske županije prošle godine naplaćeno 49,8 milijuna kuna poreza na dobit, ili 60 posto više u odnosu na 2002.

U ukupnim prihodima gospodarstva Osječko-baranjske županije trgovina ima udio 41,49 posto, a u porezu na dobit 50,28 posto.

Trgovina ujedno zapošljava 23,4 posto ukupnog broja zaposlenih u gospodarstvu županije, a poduzetnici iz te djelatnosti u prošloj su godini u broju poduzetnika Osječko-baranjske županije imali udio 43,16 posto.

U Komori napominju kako se, prema podacima Privrednog vjesnika iz lipnja ove godine, među 400 najvećih hrvatskih tvrtki, nalazi 7 trgovačkih poduzeća iz Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙