FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO POSTUPAK OCJENE KONCENTRACIJE EPH-A I SLOBODNE DALMACIJE

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanjadonijelo je na svojoj današnjoj sjednici odluku kojom se pokrećepostupak ocjene koncentracije poduzetnika Europapress holding (EPH) iSlobodne Dalmacije, priopćeno je iz Vijeća.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja donijelo je na svojoj današnjoj sjednici odluku kojom se pokreće postupak ocjene koncentracije poduzetnika Europapress holding (EPH) i Slobodne Dalmacije, priopćeno je iz Vijeća.

Uvjet je koji je Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) postavio za prihvaćanje ponude EPH za kupnju 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije je upravo pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) o dopuštenoj koncentraciji na medijskom tržištu. Naime, po Zakonu o medijima, nedopuštena je svaka koncentracija kojom bi tržišni udio sudionika koncentracije nakon njene provedbe prelazio 40 posto ukupno prodane naklade.

Iz Agencije je već ranije najavljivano da će se koncentracija EPH i Slobodne ocjenjivati ovisno o njenom utjecaju na tržištu, a to znači i ovisno o ekonomskoj analizi situacije na tržištu, broju poduzetnika na tržištu, pretpostavljenim učincima koncentracije na tržište, i sl. Agencija je tada naglašavala da od EPH očekuje da kaže i koji bi, po njima, bili pozitivni rezultati te koncentracije, a kada prijava bude potpuna, Agencija će zatražiti i mišljenje konkurenata koji mogu reći i koji bi mogli biti negativni efekti.

Vijeće je danas, kako se navodi u priopćenju, ocijenilo dopuštenom koncentraciju kojom je Belišće, povećanjem udjela u temeljnom kapitalu koprivničkog Bilokalnika steklo kontrolu nad Bilokalnikom.

Također, Vijeće je prihvatilo i konačan prijedlog Uredbe o skupnom izuzeću sporazuma o distribuciji i servisiranju motornih vozila radi upućivanja Vladi na donošenje. Tekst nacrta prijedloga te Uredbe Vijeće je, naime, utvrdilo u svibnju ove godine i dostavilo na mišljenje Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) te nadležnim ministarstvima.

Obzirom na dostavljena mišljenja, prijedloge i prijedbe, Vijeće je prihvatilo produženje roka prilagodbe od godinu dana za usklađenje sporazuma između poduzetnika s odredbama Uredbe.

Na današnjoj je sjednici Vijeća ujedno usvojen i Naputak u svezi postupaka ocjene dopuštene koncentracije poduzetnika, kojim će se poduzetnicima olakšati postupak podnošenja prijava namjera koncentracije, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica Vijeća Olgica Spevec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙