FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA - Rafinerija nafte Rijeka: u lipnju prerađeno 270 tisuća tona sirove nafte

RIJEKA/ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Inina Rafinerija nafte Rijekau lipnju je u cjelosti ostvarila preradbeni plan od 270 tisuća tonasirove nafte, a u prvih je šest mjeseci ove godine u toj rafinerijiprerađeno ukupno 1,527 milijuna tona sirovine, doznaje se iz Ine.
RIJEKA/ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Inina Rafinerija nafte Rijeka u lipnju je u cjelosti ostvarila preradbeni plan od 270 tisuća tona sirove nafte, a u prvih je šest mjeseci ove godine u toj rafineriji prerađeno ukupno 1,527 milijuna tona sirovine, doznaje se iz Ine.

Rafinerija je u prvoj polovici godine proizvela 446 tisuća tona benzina, 591 tisuću tona plinskog ulja, 37 tisuća tona mlaznog goriva, 256 tisuća tona loživih ulja, 100 tisuća tona ukapljenog naftnog plina. Također, tržištu je isporučeno i 251 tisuća tona eurodizela i 107 tisuća tona eurosupera.

Na domaćem je tržištu u lipnju zabilježena nešto manja prodaja benzina od očekivane, ali je istodobno ostvaren rast prodaje benzina u izvozu. Tako je samo na mediteransko tržište u lipnju isporučeno 22 tisuće tona benzina, a isporuka derivata stranim kupcima bila je posebno uspješna kod loživog ulja. Tijekom svibnja i lipnja, ističe Ina glasnik, izvoz riječkog loživog ulja na mediteransko tržište pokazao se vrlo dobrim poslom pa je za tu vrstu robe postignuta dobra cijena, a ujedno je i produžen kontinuitet rada Ininih rafinerija.

Trenutno se u postrojenjima rafinerije u Urinju prerađuje oko 9 tisuća tona nafte na dan, a očekuje se da će u srpnju biti ponovljen lipanjski rezultat od 270 tisuća tona prerađene sirovine.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙