FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAZLIČITO KRETANJE CIJENA NAFTE NA SVJETSKOM TRŽIŠTU

LONDON, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte nameđunarodnom tržištu u Londonu danas su blago porasle, no nanjujorškom su smanjene budući je nastavak isporuka iz Nigerijezasjenio vijesti o požaru u najvećoj norveškoj rafineriji.
LONDON, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte na međunarodnom tržištu u Londonu danas su blago porasle, no na njujorškom su smanjene budući je nastavak isporuka iz Nigerije zasjenio vijesti o požaru u najvećoj norveškoj rafineriji.

Cijena barela nafte Brent u Londonu je porasla za pet centi, na 37,1 dolar, dok se na njujorškom tržištu spustila za osam centi, na 39,88 dolara.

Iz norveškog Statoila je objavljeno da je prepolovljena proizvodnja rafinerije Mongstad na 90 tisuća barela dnevno, nakon požara koji je izbio rano jutros. No, početni rast cijena izazvan tom viješću anuliran je priopćenjem francuskog Totala da će nastaviti s isporukama nafte iz Nigerije gdje je njegova proizvodnja plina i nafte bila prekinuta zbog sukoba uprave i zaposlenika.

"Objavljeno je da je prepolovljena proizvodnja u rafineriji Mongstad u Norveškoj, i to je razlog rasta cijena rano jutros. No, cijene su kasnije oslabile zbog Totalova priopćenja", kazao je Paul Goodhew iz brokerske kuće GNI-Man Financial.

U današnjem izvješću Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) objavljeno je da je cijena nafte toga kartela u prošlome tjednu u prosjeku porasla za više od dva dolara. Ona je danas iznosila 35,35 dolara, u usporedbi s u tjednu ranije zabilježenih 33,26 dolara. Prema podacima toga kartela, prosječne cijene nafte u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci iznosile 32,69 dolara po barelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙