FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21.00 SAT

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja uHrvatskoj do 21.00 sat:
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja u Hrvatskoj do 21.00 sat:

ZAGREB - Nove, višestruko povećane odvjetničke tarife koje je prošli mjesec usvojila Hrvatska odvjetnička komora (HOK) stupile su na snagu jučer, objavom u Narodnim novinama. Odluka o izmjenama i dopunama Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad, kojima se primjerice cijena odvjetničke satnica povisuje s 40 na 500 kuna, izazvala je osudu javnosti, posebice umirovljenika i sindikata.

ZAGREB - 'Aktualnim prijepodnevom' Hrvatski sabor sutra počinje 8. sjednicu, posljednju redovnu prije ljetnih odmora i do ustavnog roka za redovno zasjedanje, 15. srpnja. Za dvotjednog rada očitovat će se o Vladinim prijedlozima da se povećaju trošarine na duhanske proizvode i automobile, a iz Banskih dvora očekuje i prijedlog rebalansa državnog proračuna za 2004. Ta bi se tema pred Vladom trebala naći u četvrtak, a po raspoloživim informacijama zastupnici bi o rebalansu trebali raspravljati u drugom tjednu rada.

ZAGREB - Saborski Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša danas je podržao predložene izmjene Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, kojima Vlada planira stati na kraj bespravnoj gradnji i skratiti rok za izdavanje građevinske dozvole. Resorna ministrica Marina Matulović-Dropulić kazala je da se izmjenama Zakona o gradnji predlaže smanjiti podzakonske akte, građevinski inženjeri i arhitekti više ne bi bili obvezni svake četiri godine polagati stručni ispit.

ZAGREB - Saborski Odbor za pravosuđe podržao je danas Konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zemljišnim knjigama, uz brojne primjedbe vanjskih i oporbenih članova. Pomoćnik ministrice pravosuđa Boris Koketi uvodno je istaknuo da je osnovna namjera Vlade u najvećoj mjeri pojednostaviti postupak upisa nekretnina u zemljišne knjige, pogotovu u slučajevima kada je riječ o neprijepornim vlasničkim odnosima. Vlada predlaže da rješenja o upisu u zemljišne knjige u tim slučajevima, umjesto sudaca, donose ovlašteni zemljišno-knjižni referenti, po uzoru na pravosudne referente u Njemačkoj i Austriji.

ZAGREB - Gotovo četverogodišnje suđenje Miroslavu Kutli i 12-ero suoptuženika zbog gospodarskih malverzacija u kojima je tvrtka Tisak oštećena za oko 45 milijuna kuna završeno je danas na zagrebačkom Općinskom sudu, a presuda će biti objavljena u petak. Nakon završnih riječi obrane sutkinja Koraljka Bumči izjavila je da je dokazni postupak dovršen te za petak u 12,30 sati najavila čitanje presude.

ZAGREB - SDP i HSS načelno su se, na jučerašnjem sastanku, dogovorili o predizbornoj suradnji za predstojeće lokalne izbore, potvrđeno je danas iz tih stranaka. Načini suradnje trebali bi se utanačiti u nekoliko idućih tjedana, a obje su stranke osnovale radne skupine koje bi trebale utvrditi u kojim je lokalnim sredinama suradnja izgledna. Predsjednik SDP-a Ivica Račan telefonski je za novinare u Saboru izjavio da je s HSS-om usuglašena suradnja na lokalnim izborima, posebno na razini županija i većih gradova, no da se detalji te suradnje tek trebaju dogovoriti.

OBROVAC/KISTANJE - Predsjednik Stjepan Mesić je danas u Obrovcu na tribini nevladine udruge Gong na novinarski upit hoće li putovati na inauguraciju srbijanskog predsjednika Borisa Tadića 11. srpnja u Beograd, rekao kako mu se čini da neće ići, a da je pobjedniku uputio čestitku. Predsjedniku je tribina u Obrovcu bila treća koju je danas održao u organizaciji Gonga, a na upit kakvi su mu dojmovi nakon posjeta Srbu, Gračacu i Obrovcu, rekao je da je zadovoljan.

ZAGREB - Početkom srpnja turistička odredišta na hrvatskom Jadranu bilježe nešto manje minuse u broju gostiju nego tijekom lipnja - 339.620 gostiju, koliko ih trenutno boravi na Jadranu za 5 je posto manje nego u isto lanjsko vrijeme. Po jučerašnjim podacima turističkih zajednica dostavljenih Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (HTZ), najviše gostiju trenutno boravi na području Dalmacije, 140.212, što je 3 posto manje nego lani. Među dalmatinskim županijama jedino Splitsko-dalmatinska ovoga tjedna bilježi pet posto više gostiju, dok ostale bilježe minuse.

VINKOVCI - Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo jučer je zaplijenjeno 26 kilograma i 573 grama heroina, što je najveća zapljena heroina u Republici Hrvatskoj u ovoj godini, rečeno je na konferenciji za novinare u Vinkovcima. Po riječima načelnika Ureda načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslava Janića policija je 4. srpnja oko 23 sata u suradnji s djelatnicima carine, pregledom osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije i Crne Gore G.P. (1966.) uz heroin pronašla i 80 šteka cigareta marke "memphis" bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

RIJEKA - Tri Inine rafinerije nafte - dvije u Rijeci te sisačka rafinerija - ove bi godine mogle pozitivno poslovati, sa pozitivnim rezultatom od oko 100 milijuna kuna, kazao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci predsjednik Uprave INE Tomislav Dragičević. Dodao je da će oko 360 milijuna dolara biti uloženo u modernizaciju postrojenja - veći dio u Rafineriju nafte Rijeka u Urinju, a manji dio za ekološki program pogona INA Maziva na Mlaki. Do sada je za modernizaciju tih postrojenja uloženo oko 20 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙