FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN: UHIĆEN NAJTRAŽENIJI NJEMAČKI BJEGUNAC

BERLIN, 13. srpnja 2004. (Hina) - Najtraženiji njemački bjegunac,bivši državni tajnik u ministarstvu obrane Ludwig Holger Pfhals uutorak je uhićen u Parizu na temelju međunarodne tjeralice, javila jenjemačka državna TV postaja ARD i Spiegel TV pozivajući se nafrancuske istražitelje. Pfhalsovo uhićenje u međuvremenu potvrdilo jei državno tužiteljstvo u Augsburgu.
BERLIN, 13. srpnja 2004. (Hina) - Najtraženiji njemački bjegunac, bivši državni tajnik u ministarstvu obrane Ludwig Holger Pfhals u utorak je uhićen u Parizu na temelju međunarodne tjeralice, javila je njemačka državna TV postaja ARD i Spiegel TV pozivajući se na francuske istražitelje. Pfhalsovo uhićenje u međuvremenu potvrdilo je i državno tužiteljstvo u Augsburgu.

Pfhalsa se sumnjiči za primanje mita, pronevjeru i prijevaru.

Uhićenjem u Parizu završena je petogodišnja potraga za Pfhalsom kojeg se smatra ključnom osobom u aferi prodaje Bundeswehrovih oklopnih vozila marke Fuchs Saudijskoj Arabiji. Oklopna vozila su isporučena usprkos embargu Bundestaga a procjenjuje se da je Pfhals za posredovanje u prodaji od njemačkog trgovca oružjem Karlheinza Schreibera primio mito u visini od 2 milijuna eura. Zbog primanja mita u istom slučaju protiv Maxa Straussa, sina bivšeg bavarskog premijera i saveznog ministra obrane Franza Josefa Straussa, pred sudom u Muenchenu se vodi proces. Pfhalsa se također povezuje i sa spornom prodajom istočnonjemačke rafinerije Leuna francuskoj tvrtki Elf u što su bili umiješani tadašnji kancelar Kohl i francuski predsjednik Mitterand.

Pfhals je nestao 1999. a policija mu je ušla u trag nakon što je potkraj prošlog mjeseca iz Pariza pokušao uspostaviti vezu sa svojim njemačkim odvjetnikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙