FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PEKING TRAŽI OD WASHINGTONA DA PREKINE PRODAJU ORUŽJA TAJVANU

WASHINGTON, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kina je u utorak zatražilaod Sjedinjenih Država da obustavi prodaju visokotehnološkog oružjaTajvanu i da prekine vojne veze s otokom želi li postići poboljšanjekinesko-američkih odnosa.
WASHINGTON, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kina je u utorak zatražila od Sjedinjenih Država da obustavi prodaju visokotehnološkog oružja Tajvanu i da prekine vojne veze s otokom želi li postići poboljšanje kinesko-američkih odnosa.

Na jednoj od rijetkih konferencija za tisak službeni predstavnik kineskog veleposlanstva u Washingtonu Sun Weide kazao je da je Peking "ozbiljno zabrinut" zbog nedavnih američkih stajališta o Tajvanu i upozorio da je takvo stanje "zapravo kritično", napose kada je riječ o prodaji oružja.

"Potičemo SAD da prestane prodavati oružje visoke tehnologije Tajvanu i da prekine vojne veze s Tajvanom", kazao je Sun Weide.

Zatražio je i obustavu bilo kakve "službene" trgovine s tajvanskim vlastima, kao i da SAD prestane podupirati Taipei u njegovim naporima za ulazak u međunarodne organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙