FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA ĆE NA VOJNOJ VJEŽBI SIMULIRATI NAPAD NA TAJVAN

PEKING, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina će ovoga mjeseca održativeliku vojnu vježbu na kojoj će se simulirati napad na Tajvan,objavili su u utorak državni mediji.
PEKING, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina će ovoga mjeseca održati veliku vojnu vježbu na kojoj će se simulirati napad na Tajvan, objavili su u utorak državni mediji.

Prema planu vježbe, zrakoplovi SU-27 će se boriti za zračnu nadmoć i podupirati amfibijsko iskrcavanje na otok Dongshan, udaljen samo 300 kilometara od tajvanskog teritorija. Točan datum vježbe ovisit će o vremenskim prilikama.

Istodobno će Kina u sjevernom dijelu zemlje isprobati i tri balistička projektila, dugog (Dongfeng 31) i srednjeg dometa (Dongfeng 21).

No, ni Tajvanci neće sjediti skrštenih ruku, Oni, naime, za kolovoz planiraju vojnu vježbu na kojoj će njihova vojska isprobati svoju borbenu spremnost.

S obzirom da je Kina javno priznala da na vježbama simulira napad na Tajvan, analitičari smatraju da se radi o jasnoj poruci tajvanskom predsjedniku Chen Shui-bianu da ne vuče nikakve poteze prema eventualnoj nezavinosti otoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙