FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVE VEĆA OPASNOST OD KEMIJSKIH I NUKLEARNIH ATENTATA

KUALA LUMPUR, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Opasnost od kemijskih,bioloških ili nuklearnih atentata u porastu je u Aziji, upozorili su uponedjeljak sudionici konferencije o terorizmu okupljeni u KualaLumpuru.
KUALA LUMPUR, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Opasnost od kemijskih, bioloških ili nuklearnih atentata u porastu je u Aziji, upozorili su u ponedjeljak sudionici konferencije o terorizmu okupljeni u Kuala Lumpuru.

"Zabrinutost je sve veća glede potencijalne prijetnje koju predstavlja kemijsko, biološko, radiološko ili nuklearno oružje u rukama terorista", kazao je Zainal Abidin Zain, glavni direktor Regionalnog centra za borbu protiv terorizma u jugoistočnoj Aziji, ispred sedamdesetak stručnjaka iz 12 zemalja, među kojima Japana, Kine, Kanade i SAD-a.

Kemijsko oružje je sve teže otkriti tradicionalnim metodama. "Ne možemo isključiti mogućnost da se Jamaah Islamiyah (JI, regionalna islamistička skupina navodno bliska Al-Qaidi) domogne materije i upotrijebi je" u kemijskim atentatima, kazao je Shinsuku Shimizu, direktor za međunarodni kontraterorizam pri japanskom ministarstvu vanjskih poslova.

Summit bi trebao trajati pet dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙