FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA I RUSIJA NAJAVILE ZAJEDNIČKE VOJNE VJEŽBE

PEKING, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija održat će 2005.zajedničke vojne vježbe, objavio je tijekom posjeta Moskvi kineskipotpredsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva Guo Boxiong, a učetvrtak prenosi China Daily.
PEKING, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija održat će 2005. zajedničke vojne vježbe, objavio je tijekom posjeta Moskvi kineski potpredsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva Guo Boxiong, a u četvrtak prenosi China Daily.

Kinesko-rusko strateško partnerstvo važno je za globalnu stabilnost i sigurnost a veze oružanih snaga Moskve i Pekinga razvijaju se "stabilnim smjerom", ocijenio je kineski dužnosnik.

Vježbama se nastoji "zajednički suprotstaviti novim izazovima očuvanju svjetskog mira", rekao je Guo Boxiong, napominjući da se vrijeme održavanja i točan opseg vježbi tek trebaju dogovoriti.

Mornarice dviju susjednih zemalja već duže vremena razvijaju bliske odnose koje nazivaju "strateškim partnerstvom", a 1999. godine održane su zajedničke pomorske vježbe, tijekom kojih su jedan ruski razarač i krstarica posjetili kineske luke.

Rusija je najveći dobavljač modernog oružja za kineske vojne snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙