FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEDINJENE DRŽAVE ŽELE BRZO DIPLOMATSKO RJEŠENJE SJEVERNOKOREJSKE KRIZE

TOKIO, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Savjetnica američkogpredsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice razgovarala je usrijedu s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem i drugimjapanskim dužnosnicima i pozvala ih na ubrzanje diplomatskog rješenjasjevernokorejske nuklearne krize.
TOKIO, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Savjetnica američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice razgovarala je u srijedu s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem i drugim japanskim dužnosnicima i pozvala ih na ubrzanje diplomatskog rješenja sjevernokorejske nuklearne krize.

Njezin posjet Tokiju prva je stanica turneje po tri azijske zemlje - u četvrtak će boraviti u Kini, a u petak u Južnoj Koreji, gdje će voditi, po riječima dužnosnika, "strateške razgovore".

Dužnosnik japanskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je da je Rice najavila kako će Washington nastaviti s traženjem diplomatskog rješenja nuklearne krize kroz šestostrane pregovore (SAD, Sjeverna i Južna Koreja, Japan, Rusija, Kina) čiji se treći krug očekuje idućeg mjeseca u Pekingu.

"Za SAD je to hitno pitanje i usmjereni smo na pokušaje da Sjevernokorejce privolimo na napuštanje nuklearnih programa", rekla je Rice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙