FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra sjednica Vijeća za telekomunikacije oko natječaja za trećeg mobilnog operatera?

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Društvo za zaštitu potrošačaHrvatske "Potrošač" pozvalo je danas sve članove Vijeća zatelekomunikacije da što prije usvoje natječajnu dokumentaciju zatrećeg mobilnog operatera i konačno raspišu natječaj, jer procjenjujuda svaki tjedan odgađanja toga raspisivanja korisnike mobilnetelefonije košta dodatnih 25 milijuna kuna tjedno.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" pozvalo je danas sve članove Vijeća za telekomunikacije da što prije usvoje natječajnu dokumentaciju za trećeg mobilnog operatera i konačno raspišu natječaj, jer procjenjuju da svaki tjedan odgađanja toga raspisivanja korisnike mobilne telefonije košta dodatnih 25 milijuna kuna tjedno.

Taj je poziv Potrošača uslijedio nakon njima dostupnih informacija da bi Vijeće sutra, 14. srpnja, trebalo održati javnu sjednicu.

Kako se neslužbeno doznaje, danas su se u resornom Ministarstvu na radnom sastanku okupili svi članovi Vijeća, a o ishodu tog sastanka ovisi održavanje sutrašnje sjednice Vijeća za telekomunikacije. Očekuje se da bi se na toj, dugoočekivanoj sjednici Vijeća, mogla donijeti odluka o usvajanju natječajne dokumentacije za trećeg mobilnog operatera, kao preduvjet za raspisivanje natječaja.

Natječaj za trećeg mobilnog operatera u zadnjih je 3,5 mjeseca već je nekoliko puta najavljivan i odgađan.

Društvo "Potrošač" pak smatra da za raspisivanje toga natječaja postoje sve zakonske pretpostavke.

Svoju računicu da hrvatske građane mobilno telefoniranje, putem dva operatera, tjedno košta 25 milijuna kuna više nego da ih ima tri, temelje na izračunima ukupnih prihoda postojećih operatera i pretpostavke o smanjivanju cijena pojavom trećeg operatera za 25 posto.

Pritom napominju da godišnji ukupni prihodi postojeća dva mobilna operatera u Hrvatskoj (HTmobile i VIPnet) iznose oko 700 milijuna eura (oko 5,2 milijardi kuna),

Osim toga, iz "Potrošača" navode da se neraspisivanjem natječaja za tri koncesije u mobilnoj telefoniji - za drugu (DC 1800) i treću generaciju (UMTS) - odgađa i priljev prihoda u državni proračun od oko 500 milijuna kuna od koncesija, te otvaranje novih 350 radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙