FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Breglec: Za natječaj za trećeg mobilnog operatera potreban osnutak Hrvatske agencije za telekomunikacije

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Raspisivanju natječaja za trećegmobilnog operatera mora prethoditi osnutak nove Hrvatske agencije zatelekomunikacije, odnosno imenovanje članova Vijeća te nove agencijekoja će potom objaviti natječaj, izjavio je danas u telefonskomrazgovoru za Hinu državni tajnik za promet u Ministarstvu mora,turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Raspisivanju natječaja za trećeg mobilnog operatera mora prethoditi osnutak nove Hrvatske agencije za telekomunikacije, odnosno imenovanje članova Vijeća te nove agencije koja će potom objaviti natječaj, izjavio je danas u telefonskom razgovoru za Hinu državni tajnik za promet u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec.

Članove buduće Agencije imenuje Hrvatski sabor, a predlaže ih Vlada.

Kada će članovi biti predloženi, odnosno imenovani, Breglec ne može precizirati. To će ovisiti o dnevnom redu i prioritetima Vlade, no, Breglec ipak očekuje da će to biti što prije, na jednoj od idućih sjednica Vlade.

Očekuje i da će Sabor imenovanje obaviti na jednoj od idućih sjednica, nakon čega Agencija vrlo brzo može početi s radom, pa i objaviti natječaj za trećeg mobilnog operatera.

Kao razlog žurnosti osnivanja Agencije, Breglec navodi i činjenicu da postojeće Vijeće za telekomunikacije "nije bilo u mogućnosti obaviti taj posao, budući se petoro članova toga Vijeća nije uspjeli sastati zadnja tri mjeseca i dogovoriti način provedbe Vladine odluke s kraja veljače".

Breglec napominje da je objava natječaja jedan od prioriteta u radu resornog Ministarstva te da su svjesni i prihvaćaju rizik kojega može izazvati odgađanje njegove objave. No, smatra da bi rizik bio još veći da natječaj objavi sadašnje Vijeće koje nefunkcionira, jer bi netko mogao prigovoriti da sve nije provedeno sukladno zakonu. Tada bi se natječaj morao poništiti, a time bi se, zaključuje, izgubilo još više vremena.

Na upit može li se očekivati natječaj za trećeg operatera mobilne telefonije tijekom ljeta ili na jesen, Breglec kaže kako je uvjeren da će natječaj svakako biti objavljen još ove godine. Podsjeća i da je natječajna dokumentacija s tehničke strane već spremna.

Iako je prerano spekulirati kada bi treći operater mogao početi s operativnim radom, Breglec smatra da je realan rok iduća godina. Pritom napominje da bi 2005. bila godina mogućeg početka njegova rada i da je natječaj objavljen ranije, u svibnju ili lipnju ove godine.

Procjena Ministarstva je, prenosi Breglec, da odgoda natječaja nije i neće smanjiti zanimanje investitora jer će se postojeća telekomunikacijska infrastruktura i tehnologija druge generacije mobilne telefonije (2G) vrlo brzo, kroz nekoliko godina, morati mijenjati u treću generaciju (3G).

Takve brze promjene traže dodatna ulaganja, ali i stvaraju nove tržišne perspektive, temeljem čega se procjenjuje da će zanimanja za taj posao i dalje biti, napomenuo je Breglec, otkrivajući tek da su zanimanja pokazale "neke multinacionalne kompanije, kao i neki domaći investitori".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙