FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIPnet OBILJEŽIO 5. GODINA POSLOVANJA

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka VIPnetobilježila je danas 5. godinu komercijalnog rada, te na susretom snovinarima objavila da je ta tvrtka tehnologijom treće generacijemobilne telefonije (EDGE) pokrila 90 posto teritorija Hrvatske.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka VIPnet obilježila je danas 5. godinu komercijalnog rada, te na susretom s novinarima objavila da je ta tvrtka tehnologijom treće generacije mobilne telefonije (EDGE) pokrila 90 posto teritorija Hrvatske.

EDGE tehnologija vodi u mobilno komuniciranje treće generacije s puno većom brzinom prijenosa podataka i drugih mobilnih usluga, a po riječima izvršnog tehničkog direktora VIPneta Mladena Pejkovića ta je usluga u Hrvatskoj dostupna među prvima u Europi.

Izvršni financijski direktor VIPneta Dino Dogan ističe da tvrtka u svih pet godina bilježi trend rasta financijskih rezultata te da su taj trend nastavili i u prvom tromjesečnu ove godine.

U prvom tromjesečju VIPnet je ostvario ukupan prihod u iznosu 75,2 milijuna eura, što je 15,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Operativna je dobit istodobno porasla 1,8 posto na 28,4 milijuna eura, kazao je Dogan.

Ističe i da VIPnet u prvom tromjesečju bilježi i 11 posto više korisnika nego prije godinu dana, da ima oko 1,2 milijuna korisnika.

Značajan rast ove godine VIPnet bilježi kod podatkovnih usluga, posebno SMS-a, a svaki VIPnet korisnik prosječno mjesečno pošalje 73 SMS-a, ističu iz te tvrtke.

Za iduće razdoblje Dogan ne očekuju značajne poraste u poslovanju, jer je hrvatsko telekomunikacijsko tržište već blizu točke zasićenja, ali najavljuje da će se više baviti inovativnim rješenjima i stvaranjem novih proizvoda i usluga.

VIPnet je počeo s radom 1998. kada mu je dodijeljena nacionalna koncesija za mobilnu telefoniju, a početak komercijalnog rada je 1. srpnja 1999. VIPnet danas ima više od tisuću zaposlenika od kojih su 50 posto žene.

Većinski vlasnik te tvrtke je austrijski "Mobilkom Austrija" s 99 posto udjela, a preostalih 1 posto ima zagrebački "Večernji list".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙