FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT Mostar postao vlasnikom treće GSM licence

MOSTAR, 12. srpnja 2004. (Hina) - Treću licencu za mobilnog operaterau Bosni i Hercegovini Regulacijska agencija za komunikacije BiH (RAK)dodijelila je u ponedjeljak Hrvatskom telekomu iz Mostara, dajući muprednost u odnosu na tvrtku mobilne telefonije Eroneta koja se takođerprijavio na natječaj.
MOSTAR, 12. srpnja 2004. (Hina) - Treću licencu za mobilnog operatera u Bosni i Hercegovini Regulacijska agencija za komunikacije BiH (RAK) dodijelila je u ponedjeljak Hrvatskom telekomu iz Mostara, dajući mu prednost u odnosu na tvrtku mobilne telefonije Eroneta koja se također prijavio na natječaj.

Direktor RAK-a Kemal Huseinović izjavio je da je HT Mostar nadmašio Eronet u financijskoj i tehničkoj-kadrovskoj sposobnosti, razvojnim planovima, te konkurentnom sposobnosti.

Huseinović je nagovijestio da će se vlasnici HT-a Mostar i Eroneta trebati dogovoriti jer niti jedna tvrtka trenutačno samostalno ne može biti mobilni operater niti zadovoljiti kriterije dozvole vrijedne 140 milijuna maraka. HT Mostar nema korisnike i infrastrukturu mobilne telefonije vrijedne stotine milijuna maraka, što sve ima Eronet koji je pak bez dozvole.

Generalni direktor HT-a Mostar Stipe Prlić izrazio je zadovoljstvo odlukom ističući da HT Mostar sada može krenuti s pružanjem usluga profitabilne mobilne telefonije. Prlić je izrazio očekivanje da će dići do dogovora s Eronetom.

Uprava Eroneta najavila je očitovanje o odluci RAK-a nakon službene obavijesti.

Suvlasnik Eroneta, Hercegovina osiguranje pod upravom Toby Robinson, ocijenio je kako odluka RAK-a "nije u interesu javosti" te da će narod BiH izgubiti ukoliko HT Mostar bude treći GSM operater, tvrdeći da će Deutsche telekom preko HT-a Zagreb "kontrolirati fiksnu i mobilnu telefoniju u Hercegovini". Ocjenjujući da HT Mostar ni po čemu nije mogao postati vlasnik treće GSM licence, Hercegovina osiguranje najavilo je epilog na sudu.

Glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić potvrdila je u izjavi za medije kako odluka neće utjecati na korisnike.

"Mi kao regulator imamo dužnost zaštiti korisnike i oni neće osjetiti promjenu", rekla je Odobašić.

Druga dva operatera mobilne telefonije u BiH su Mobis iz Banja Luke i BH Telekom iz Sarajeva koji su u vlasništvu države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙