FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RESORNO MINISTARSTVO RAZMOTRIT ĆE ZAHTJEVE CESTOVNIH PRIJEVOZNIKA

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka razmotrit će prijedloge udruge Hrvatski cestovni prijevoznicina prijedlog novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koji bi se,kako se doznaje u Ministarstvu, na jesen uputio u saborsku proceduru.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka razmotrit će prijedloge udruge Hrvatski cestovni prijevoznici na prijedlog novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koji bi se, kako se doznaje u Ministarstvu, na jesen uputio u saborsku proceduru.

Glasnogovornica ministarstva Marina Halužan je kazala da je na sinoćnjem, drugom sastanku predstavnika Ministarstva i Udruge dogovoreno da Udruga u pismenom obliku dostavi svoje prijedloge, kako bi ih Ministarstvo razmotrilo i vidjelo koji se mogu uključiti u prijedlog novog zakona.

Udruga Hrvatski cestovni prijevoznici odustala je prošli petak od najavljenih prosvjeda jer su, kako su objavili, prihvaćene njihove teze za razgovor oko izmjena prijedloga novog zakona.

Prijevoznici traže da prijedlog zakona o prijevozu štiti interese domaćih prijevoznika i da im se odobri status izvoznika, te traže da se izjednače naši i strani prijevoznici u statusu. Naime, udruga smatra da prijedlog zakona diskriminira domaće prijevoznike, jer primjerice, oni moraju imati sedam dokumenata za obavljanje djelatnosti, dok strani prijevoznici trebaju samo dva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙