FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CEH PRIJEVOZNIKA HOK-A I BANELLI O NAJAVAMA BLOKADA GRANIČNIH PRIJELAZA

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Ceh prijevoznika Hrvatske obrtničkekomore (HOK) usprotivio se danas najavama Gospodarsko-interesnogudruženja Hrvatski cestovni prijevoznici o mogućem mirnom prosvjedu uviše gradova, kao i mogućem blokiranju graničnih prijelaza.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Ceh prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK) usprotivio se danas najavama Gospodarsko-interesnog udruženja Hrvatski cestovni prijevoznici o mogućem mirnom prosvjedu u više gradova, kao i mogućem blokiranju graničnih prijelaza.

Udruga Hrvatski cestovni prijevoznici krajem prošlog tjedna najavila je mogućnost mirnih prosvjeda, ako se ne uvaže njihovi zahtjevi vezano za novi zakon o prijevozu i ako ih ne primi ministar mora, turizma, prometa i veza Božidar Kalmeta.

Iz Ceha HOK-a pak ne slažu se s istupima predsjednika Udruge Hrvatski cestovni prijevoznici Marijana Banellija. Obrtnici prijevoznici okupljeni u Cehu HOK-a načelno podržavaju većinu prijedloga novog Zakona o prometu, ali rješavanje preostalih problema zatvaranjem prometnica nikada nije bilo u njihovom interesu, ističe predsjednik Ceha Boris Kos.

Iz Ceha ističu da predstavnici HOK-a, prema prijedlogu novog zakona, imaju svoje mjesto i u Povjerenstvu za raspodjelu dozvola za međunarodni prijevoz, pa se njihovi interesi i na taj način uvažavaju.

Uz niz drugih, upravo su na sastavu Povjerenstva, u kojem ne bi bilo njihova predstavnika, zamjerili iz Udruge Hrvatski cestovni prijevoznici.

Iz resornog Ministarstva bilo im je pak odgovoreno da će u Povjerenstvu biti predstavnici HOK-a i Hrvatske gospodarske komore, jer u Ministarstvu procjenjuju da je bolje predstavljanje kroz komorska udruženja.

Ceh prijevoznika HOK-a, kako navode, ima oko 13 tisuća članova (prijevoz tereta, putnički prijevoz, taksisti), od kojih je većina registrirana upravo za prijevoz tereta.

Iz Udruge Hrvatski cestovni prijevoznici su pak i danas ponovili da nisu definirali datum prosvjeda, već da su ih najavili ako u roku tjedan dana ne primi ministar Kalmeta i ne uvaže se njihovi zahtjevi.

Kako se doznaje od predsjednika Hrvatskih cestovnih prijevoznika Banellija, predstavnici Udruge pozvani su na sastanak s ministrom Kalmetom, što je i bio jedan od njihovih temeljnih zahtjeva. Ako ih Kalmeta doista i primi od najavljenih prosvjeda vjerojatno neće biti niša, no, ako se umjesto njega pojavi neki pomoćnik ili državni tajnik, Banelli kaže da će otići sa sastanka i nakon toga javnost izvijestiti o svojim daljim potezima, pa i eventualnim prosvjedima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙