FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANELLI: CESTOVNI PRIJEVOZNICI ODUSTALI OD PROSVJEDA

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Udruga Hrvatski cestovni prijevoznici,nakon sinoćnjeg sastanka sa resornim ministrom Božidarom Kalmetom,odustala je od najavljenih prosvjeda, jer su prihvaćeni njihove tezeza razgovor oko izmjena u prijedlogu zakona o prijevozu, rekao jedanas predsjednik te udruge Marijan Banelli.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Udruga Hrvatski cestovni prijevoznici, nakon sinoćnjeg sastanka sa resornim ministrom Božidarom Kalmetom, odustala je od najavljenih prosvjeda, jer su prihvaćeni njihove teze za razgovor oko izmjena u prijedlogu zakona o prijevozu, rekao je danas predsjednik te udruge Marijan Banelli.

U telefonskoj izjavi za Hinu Banelli je rekao da prosvjedi otpadaju, jer su postigli cilj i prihvaćene su prijevozničke teze za drugi dio razgovora koji bi se trebao održati u ponedjeljak.

Prijevoznici traže da prijedlog zakona o prijevozu štiti interese domaćih prijevoznika i da im se da status izvoznika, te traže da se izjednače naši i strani prijevoznici u statusu. Naime, udruga smatra da prijedlog zakona diskriminira domaće prijevoznike, jer primjerice, oni moraju imati sedam dokumenata za obavljanje djelatnosti, dok strani prijevoznici trebaju samo dva. "Tražimo da se izjednačimo s europskim prijevoznicima", kazao je Banelli.

Državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec u telefonskom razgovoru za Hinu kazao je da prijevoznici nisu ni znali da su neke njihove prijedloge već i usvojili u prijedlogu zakona, poput onoga da početnik ne može dobiti dozvolu za cestovni međunarodni prijevoz.

Naglasio je da prijedlog zakona nije do kraja dovršen i da je ministarstvo otvoreno za prijedloge prijevoznika i da će pretresti opcije koje nude prijevoznička rješenja. Dodao je da će se u konačnoj verziji zakona uvažiti prijedlozi prijevoznika u najvećoj mogućoj mjeri.

Osnovna dilema je da li dozvole za međunarodni teretni prijevoz trebaju i dalje biti distribuirane putem županijskih gospodarskih komora ili će to na sebe preuzeti ministarstvo, kako to traže prijevoznici, kazao je Breglec. Tu ćemo morati naći kompromis i vidjeti ima li Ministarstvo dovoljno kadrovskih i drugih potencijala za taj posao, napomenu je Breglec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙