FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 1. SRPNJA

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 1. srpnja.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 1. srpnja.

ZAGREB - Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se Akademija komore na kojoj će biti dodijeljena priznanja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Šegrt Hlapić", kao i najviše priznanje HOK-a najzaslužnijim obrtnicima - "Zlatne ruke". Također, novim obrtnicima majstorima iz cijele Hrvatske biti će uručene majstorske diplome. (12,00 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 5)

ZAGREB - Predstavnici Grada Koprivnice i Zagrebačke burze potpisat će Ugovor o uvrštenju obveznica Grada Koprivnice u Službeno tržište Zagrebačke burze. Riječ je o izdanju vrijednom 60 milijuna kuna, koje će biti izdano u tri tranše po 20 milijuna kuna. Obveznice su denominirane u kunama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 6,5 posto, a na naplatu će dospjeti 29. lipnja 2011. godine. (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Gospodarsko interesno udruženje Hrvatski cestovni prijevoznici održat će konferenciju za novinare povodom najave organiziranog prosvjeda hrvatskih cestovnih prijevoznika zbog, kako kažu, "netransparentnosti rada Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Hrvatske gospodarske komore". (12,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o, po mišljenju HUP-a, potrebi demonopolizacije i privatizacije hrvatskog gospodarstva. Posebno će se analizirati preporuke MMF-a u kojima se ukazuje na probleme ostataka monopola i potrebe daljnje privatizacije putničkoga linijskog pomorskoga prometa te poduzeća Hrvatske pošte (10,00 sati, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za travanj ove godine iznosila je 4.129 kuna, što pokazuje nominalni pad za 0,6 posto, a realni za 0,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za travanj u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je bila viša za 6,1 posto, a realno za 4,1 posto. Prosječna mjesečna bruto plaća, pak, za travanj je iznosila 5.927 kuna, što je nominalno manje za 0,6 posto, a realno za 0,8 posto u odnosu na ožujak.

ZAGREB - U svibnju ove godine u pravnim osobama Hrvatske bilo je zaposleno 1.087.662 osoba, a u odnosu na travanj ove godine njihov je broj porastao za 0,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Broj nezaposlenih, pak, u svibnju je pao za 3,7 posto u odnosu na travanj, a stopa registrirane nezaposlenosti u svibnju iznosi 18 posto.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u svibnju ove godine, prema trend indeksu, bila veća za 0,2 posto od industrijske proizvodnje ostvarene u travnju. Mjesečna industrijska proizvodnja u usporedbi s proizvodnjom prethodnog mjeseca, nakon bilježenja visokog rasta u veljači i ožujku, u travnju i svibnju bilježi niži rast, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema trend ciklusu, mjesečna industrijska proizvodnja je u svibnju u usporedbi s istim mjesecom lani bila veća za 3,2 posto.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙