FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMTPR odbacuje jučerašnje tvrdnje Udruge Hrvatski cestovni prijevoznici

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka (MMTPR) odbacilo je danas tvrdnje Udruge Hrvatski cestovniprijevoznici, ističući pritom da se problemi trebaju rješavati zastolom, a ne blokadama.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) odbacilo je danas tvrdnje Udruge Hrvatski cestovni prijevoznici, ističući pritom da se problemi trebaju rješavati za stolom, a ne blokadama.

Ministarstvo smatra da način razgovora uz prijetnje mirnim prosvjedima, pa i blokadama cesta i graničnih prijelaza, nije u skladu s civilizacijskim svijetom, Ministarstvo je otvoreno za razgovore, a probleme treba rješavati za stolom, a ne blokadama, kazala je glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Udruga Hrvatski cestovni prijevoznici izrazila je jučer nezadovoljstvo nizom odredbi iz prijedloga novog zakona o prijevozu, te najavila da će, ako se njihovi zahtjevi ne uvaže, za tjedan dana održati mirne prosvjede povorkama kamionima u više hrvatskih gradova.

Halužan ističe da će prijedlog novog zakona o prijevozu biti završen ovih dana, nakon čega će se uputiti na mišljenje ostalim resorima Vlade.

U izradu prijedloga, kaže, uključena su dva predstavnika prijevoznika.

Na tvrdnje Udruge da bi novim zakonom iz sastava Povjerenstva za raspodjelu dozvola za prijevoz bio isključen predstavnik prijevoznika, kao što je to sada, Halužan kaže da bi prema novom prijedlogu povjerenstvo ubuduće imalo pet članova. Od toga bi tri člana bila iz resornog ministarstva, a po jedan član iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, jer u Ministarstvu smatraju da su interesi prijevoznika najbolje zastupljeni kroz komorska udruženja.

Ministarstvo i Vlada štite interese prijevoznika i u pregovorima s drugim europskim zemljama stalno traže povećanje kvota dozvola za prijevoznike, kako bi za njih i dozvola i posla bilo više, zaključila je glasnogovornica Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙