FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 7. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 7. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB/LAUSANNE - Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto na atletskom Super Grand Prix mitingu u Lausannei, preskočivši 198 cm. Slavila je, kao i na mitingu Zlatne lige u Rimu, Ruskinja Jelena Šlesarenko, koja je ponovno preskočila 203 cm. To je za centimetar slabije od najboljeg ovosezonskog rezultata, kojeg je ostvarila 20. lipnja u Bydgoszczu. Treće mjesto podijelile su Ukrajinka Viktorija Stjopina i svjetska prvakinja Hestrie Cloete, koje su preskočile 195cm.

U utrci na 110m prepone slavio je Amerikanac Allen Johnson, koji je ostvario najbolji rezultat sezone - 13.05 sekundi. Rekord sezone dosad je držao Kinez Xiang Liu, koji je u Osaki 8. svibnja trčao 13.06. Svjetski prvak Felix Sanchez prvi je čovjek koji je ove sezone 400m prepone istrčao ispod 48.00 sekundi. U Lausannei je pobijedio s vremenom 47.86 sekundi. Mozambićanka Maria Mutola doživjela je prvi poraz na 800 m u posljednje dvije godine. U odličnom finišu pobijedila ju je Ruskinja Svetlana Čerkasova. Svjetski rekorder na 1.500m Hicham El Guerrouj, nakon poraza u Rimu, vratio se na pobjedničke staze. Za dvije stotinke je slavio ispred Kenijca Isaaca Songoka.

ZAGREB - Najbolji hrvatski mladi plivači Sanja Jovanović i Aleksej Puninski dobili su danas na prigodnoj svečanosti uz plivalište ŠRC Šalata u Zagrebu četverogodišnje stipendije od po 300.000 kuna od Hrvatskog Telekoma (HT) kao pomoć pri poboljšanju uvjeta priprema i sportskog života. Jovanović i Puninski će od HT-a dobijati tu svotu u redovitim mjesečnim ratama u periodu između Olimpijskih igara u Ateni ove godine i Pekinga 2008. Dvoje hrvatskih olimpijaca izabrani su u posebnoj anketi sportskih novinara između između 42 mlada sportaša iz 16 sportova kao najperspektivniji i potencijalni osvajači olimpijskih medalja. Čekove je Jovanović i Puninskom uručio predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić, koji je naglasio da je HT i četverogodišnji generalni pokrovitelj Hrvatskog olimpijskog odbora, te da će opremiti posebni press-centar u Hrvatskoj kući u Ateni za vrijeme trajanja Olimpijskih igara.

ATENA - Dan otvaranja ovogodišnjih 28. ljetnih olimpijskih igara u Ateni, 13. kolovoza, bit će državni praznik u Grčkoj, odlučila je grčka vlada. Takvu odluku grčka vlada donijela je kako bi "svi Grci mogli u miru uživati u svečanom otvaranju".

LONDON - Novi europski prvak, nogometna reprezentacija Grčke popravila je svoj plasman na FIFA-inoj ljestvici najuspješnijih za 21 poziciju, te je skočila sa 35. na 14. mjesto. Osim Grčkoj, uspjeh na EURU donio je skok i Češkoj, kojoj je prolazak u polufinale s četiri uzastopne pobjede donio skok sa 11. na 4. poziciju, dok je ulazak u četvrtfinale Engleskoj donio pomak sa 13. na 8. poziciju. Europski vice-prvak Portugal skočio je sa 22. na 12. mjesto. Najveći gubitnik je reprezentacija Turske koja je zbog nesudjelovanja na EURU pala sa 5. na 10. mjesto, dok je oproštaj od Portugala nakon razigravanja po skupinama spustio Njemačku za četiri pozicije, sa 8 na 12. Hrvatska reprezentacija, koja je na EURU ostvarila dva neodlučena rezultata i poraz, te se oprostila od natjecanja nakon prvoga kruga, izgubila je tri mjesta, 20. poziciju otprije mejsec dana zamijenila je 23. Na prva tri mjesta ostali su Brazil, Francuska i Španjolska, iako se Francuzi (ispali u četvrtfinale) i Španjolci (ispali u prvom krugu) nisu proslavili u Portugalu.

ATENA - Najbolji igrač netom završenog EURA u Portugalu, kapetan grčke nogometne reprezentacije Theodoros Zagorakis (33) karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Bologni, izjavio je jedan od čelnika dosadašnjeg Zagorakisova kluba AEK-a.

"Zagorakis je potpisao predugovor s Bolognom", izjavio je v.d. predsjednika AEK-a Alexis Kouyias.

Prodajom Zagorakisa AEK želi barem malo olakšati svoju financijsku situaciju. Zbog duga od 100 milijuna eura jednom od najpopularnijih klubova u Grčkoj prijeti izbacivanje u četvrtu ligu, a za objavu plana koji bi klub spasio propasti čelnici imaju rok od samo tjedan dana. Osim Zagorakisa, i preostala četiri AEK-ova igrača koji su se okitili europskim naslovom u Portugalu traže novi klub.

BANGKOK - Najveća tajlandska pivovara Chang od sljedeće će sezone biti jedan od glavnih sponzora engleskog nogometnog prvoligaša Evertona. Chang i Everton potpisali su sponzorski ugovor vrijedan 2.75 milijuna dolara, te će Evertonovi igrači na dresovima nositi logo pivovare Chang - slona.

"Ponosni smo što smo postali prva tajlandska tvrtka koja će se reklamirati na dresovima engleskog nogometnog prvoligaša", izjavio je direktor korporacije pod kojim okriljem je i Chang, Thapana Sirivadhanabhakdi.

Također, talentirani mladi tajlandski nogometaši dodatno će se usavršavati u Evertonovoj akademiji.

LIMA - Rezultati utakmica 1. kola skupine A Copa Americe u nogometu koji se igra u Peruu:

Peru - Bolivija 2-2 (Claudio Pizarro 68-11m, Roberto Palacios 86 / Joaquin Botero 35, Lorgio Alvarez 56)

Kolumbija - Venezuela 1-0 (Tressor Moreno 22)

LONDON - Njemački vozač formule 1 Ralf Schumacher potpisao je trogodišnji ugovor s Toyotom koji na snagu stupa od sljedeće sezone.

"Ralf se dokazao kao vrlo brz vozač, te smatram da će svojim iskustvom donijeti novu kvalitetu našoj momčadi", izjavio je šef momčadi Toyote Tsutomu Tomita.

"Još uvijek ne znamo tko će uz Ralfa biti drugi vozač naše momčadi u sljedećoj sezoni, ali moram reći kako smo zadovoljni s obojicom svojih sadašnjih vozača, Da Mattom i Panisom, te je moguće da jedan od njih i ostane", dodao je Tomita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙