FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKOM TURIZMU NEDOSTAJU GOSTI IZ SLOVENIJE

ZAGREB,13. srpnja(Hina) - Izostanak povećanog broja slovenskih turistau dosadašnjem dijelu turističke sezone na hrvatskom dijelu Jadranaoznačava preokret u hrvatskom turizmu, piše ljubljansko "Delo".
ZAGREB,13. srpnja(Hina) - Izostanak povećanog broja slovenskih turista u dosadašnjem dijelu turističke sezone na hrvatskom dijelu Jadrana označava preokret u hrvatskom turizmu, piše ljubljansko "Delo".

Očito je da hrvatskim turističkim djelatnicima "nedostaju Slovenci" jer su slabiji turistički rezultati i posljedica toga što je u prvih pet mjeseci ove godine slovenskih turista bilo 16 posto manje nego lani u istom razdoblju, napominje ljubljanski list.

U protekla dva mjeseca turističke su agencije najavljivale smanjeni interes slovenskih turista za Hrvatsku ali su istodobno očekivale više individualnih gostiju, tumači "Delo".

Više je razloga smanjenja broja slovenskih turista u dosadašnjem dijelu sezone za 40 tisuća, ističe list, navodeći u tom kontekstu privlačne jeftinije i konkurentnije aranžmane u Tunisu, Grčkoji i Turskoj te želju Slovenaca da istraže nove turističke destizacije.

"Hrvatski turistički djelatnici očekuju pak da će Slovenci, koji su godinama bili vjerni Jadranu, u glavnoj sezoni ipak donijeti odluku o ljetovanju u Hrvatskoj, a optimistički je cilj da na kraju sezone broj slovenskih gostiju bude jednak lanjskome", navodi "Delo".

Osim toga, podaci ljubljanskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice ankete pokazuju da su slovenski gosti koji su se odlučili za odmor u drugim sredozemnim državama često razočarani, dodaje ljubljanski list, napominjući ipak da je u Hrvatskoj zabilježeno i smanjenje broja talijanskih i austrijskih turista.

U predsezoni je pak zabilježen veći broj Britanaca, Francuza, Šveđana, Švicaraca i Amerikanaca, ističe "Delo", zaključujući da je unatoč tome želja da se u ovoj sezoni ostvari tripostotni rast vjerojatno samo pusta sanja turističkih djelatnika u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙