FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska od 8. do 10. srpnja na zasjedanju Izvršnog odbora WTO-a u Indiji

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Na 73. zasjedanju Izvršnog odboraSvjetske turističke organizacije (WTO) od 8. do 10. srpnja u indijskomgradu Hyderabadu među brojnim zemljama sudjelovat će i Hrvatska, kojaje od prošle godine zbog dobrih turističkih rezultata izabrana začlanicu tog izvršnog tijela WTO-a.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Na 73. zasjedanju Izvršnog odbora Svjetske turističke organizacije (WTO) od 8. do 10. srpnja u indijskom gradu Hyderabadu među brojnim zemljama sudjelovat će i Hrvatska, koja je od prošle godine zbog dobrih turističkih rezultata izabrana za članicu tog izvršnog tijela WTO-a.

Zasjedanje Izvršnog odbora WTO-u u Indiji se održava na poziv indijske Vlade, a Hrvatsku će, kako se doznaje iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka predstavljati državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Uoči odlaska u Indiju Mičić je kazao kako sudjelovanjem u radu samog vrha WTO-a Hrvatska ima priliku za dodatnu promociju svoga turizma, ali i za dobivanje više informacija o globalnom turističkom razvoju.

Napominje i kako je prošloga mjeseca glavni tajnik WTO-a Francesco Frangialli osnovao poseban Strukovni savjet za strateški razvoj svjetskog turizma u koje je, među 10-ak svjetskih turističkih stručnjaka, pozvao i bivšu ministricu turizma Pave Župan Rusković. Iako je to priznanje i imenovanje važno više za nju osobno, Mičić drži da će njen angažman u tom tijelu biti koristan i za hrvatski turizam u cjelini, posebno za razvoj kongresnog i insentiv segmenta.

Po završetku zasjedanja Izvršnog odbora WTO-a 10. srpnja održat će se i okrugli stol s temom "Marketing destinacija" na kojemu bi Mičić, kako se očekuje, trebao sudjelovati zajedno s predstavnicima drugih zemalja članica Izvršnog odbora.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙