FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bulić: Razvoj kulturnog turizma jedan od prioriteta hrvatskog turizma

DUBROVNIK, 9. srpnja 2004. (Hina) - Potražnja za kulturnim turizmom sveviše raste u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a zbog gostiju koji se izHrvatske vraćaju nezadovoljni onim što im se u tom segmentu nudipotrebno je da razvoj toga oblika selektivne turističke ponude postanejednim od prioriteta u hrvatskom turizmu.
DUBROVNIK, 9. srpnja 2004. (Hina) - Potražnja za kulturnim turizmom sve više raste u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a zbog gostiju koji se iz Hrvatske vraćaju nezadovoljni onim što im se u tom segmentu nudi potrebno je da razvoj toga oblika selektivne turističke ponude postane jednim od prioriteta u hrvatskom turizmu.

Istaknuo je to danas u Dubrovniku na osnivačkoj sjednici Savjeta za kulturni turizam, koji će djelovati kao savjetodavno tijelo novoosnovanog Ureda za kulturni turizam HTZ-a.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić napomenuo je i da je razvoj kulturnog turizma važan zbog produljenja sezone, povećanja turističke potrošnje te dolaska gostiju.

Članovima Savjeta i predstavnicima ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te kulture Renata Tomljenović iz zagrebačkog Instituta za turizam predstavila je Strategiju razvoja kulturnog turizma, koju je prihvatila bivša Vlada.

Na sjednici su izneseni i podaci Svjetske turističke organizacije (WTO) po kojima se od ukupnih godišnjih 700 milijuna međunarodnih putovanja 300 milijuna odnosi na ona koja uključuje neke oblike kulture. WTO procjenjuje i da će potražnja za takvim putovanjima do 2020. rasti po godišnjoj stopi od 15 posto.

(Hina) xhš/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙