FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 5. SRPNJA

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 5. srpnja.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. srpnja.

KRŠKO - U Nuklearnoj elektrani Krško (NEK) bit će predstavljen Program razgradnje NEK-a i odlaganja nisko i srednje radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva. Program su zajednički izradili hrvatska Agencija za posebni otpad (APO) i slovenska agencija ARAO. Program je izrađen u zadanom roku i recenziran od francuske tvrtke EDF (Electricite de France) i Borisa Subotića, nezavisnog znanstvenika iz Zagreba, a predviđa skladištenje nisko i srednje radioaktivnog otpada unutar NEK-a do kraja njezina rada, te potom skladištenje ili izvoz otpada. Za visoko radioaktivni otpad preporuča njegovo skladištenje na jednom mjestu, bilo na teritoriju Hrvatske ili Slovenije, ili pak njegov izvoz u neku treću zemlju.

U programu se razmatraju financijski troškovi zbrinjavanja nisko i srednje radioaktivnog otpada koji će iznositi ukupno 350 milijuna eura, za što bi u posebne fondove Hrvatska i Slovenija trebale zajedno godišnje uplaćivati 28 milijuna eura. Program će predstaviti Damir Subašić i Vladimir Lokner iz APO-a te Miran Veselič i Nadja Železnik iz ARAO-a (11,00 sati, Kulturni dom Krško, Trg Matije Gupca 2).

ZAGREB- Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će izaslanstvo francuske udruge poslodavaca MEDEF International. Sastanku će nazočiti i veleposlanik RH u Parizu Božidar Gagro, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i drugi. (9 sati Banski dvori- nakon sastanka moguće izjave.)

PAKOŠTANE - Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić predstavit će rezultate i novosti u programu obiteljskog poduzetništva u turizmu "Poticaj za uspjeh", a pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma Robert Bačac predstavit će smjernice za razvoj agroturizma (11,00 sati, prostorije Općine Pakoštane).

ZAGREB - Na susretu s novinarima dužnosnici Zagrebačke burze predstavit će polugodišnji izvještaj o trgovanju (10,00 sati, Ksaver 200).

ZAGREB - Zaklada Hrvoje Požar Hrvatskog energetskog društva održat će svečanu desetu dodjelu godišnjih nagrada "Hrvoje Požar". Ta nagrada se dodjeljuje energetičarima za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike, unaprjeđenje kvalitete okoliša te popularizaciju energetike te studentima energetskog usmjerenja za izvrstan uspjeh u studiju ili za osobito zapažen diplomski rad (12,00 sati, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - glavna dvorana, Zrinski trg 11).

ZAGREB - U hrvatskom je ugostiteljstvu u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvareno ukupno 1,5 milijardi kuna prometa, što je 12,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog ugostiteljskog prometa, 43 posto ili 640,8 milijuna kuna, ostvareno je u barovima, dok je među županijama najveći ugostiteljski promet od 397 milijuna kuna zabilježen na području Grada Zagreba. Ukupni je tromjesečni ugostiteljski promet, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ostvaren u 13.021 poslovnom subjektu, od čega je 1.495 poduzeća/trgovačkih društava i 11.526 radnji.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

(Hina) xduk ynb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙