FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SLOVENSKI "SINDIKALNI TURIZAM" U HRVATSKOJ NA IZDISAJU?

ZAGREB,5. srpnja(Hina) - Od nekadašnjih 35.000 ležaja u 360 odmaralištašto su ih slovenska poduzeća imala u Istri i Dalmaciji malo je togaostalo - ti se kapaciteti sve više koriste na komercijalnoj osnovi dokse - nekada popularan - "sindikalni turizam" gasi, konstatiraljubljanski "Dnevnik".
ZAGREB,5. srpnja(Hina) - Od nekadašnjih 35.000 ležaja u 360 odmarališta što su ih slovenska poduzeća imala u Istri i Dalmaciji malo je toga ostalo - ti se kapaciteti sve više koriste na komercijalnoj osnovi dok se - nekada popularan - "sindikalni turizam" gasi, konstatira ljubljanski "Dnevnik".

Nekada je na moru ljetovalo pedeset posto Slovenaca da bi se taj postotak u međuvremenu smanjio na samo 30 posto, naglašava ljubljanski list, tumačeći tu pojavu činjenicom da država nije bila zainteresirana za objedinjavanje odmarališnih kapaciteta u Hrvatskoj u vrijeme kad se i u Sloveniji sve privatiziralo", tvrdi za "Dnevnik" Metod Zalar iz Saveza slobodnih sindikata (ZSSS).

U Sloveniji uzrok smanjivanja sindikalnih kapaciteta na hrvatskom Jadranu vide i u problemima registracije turističke djelatnosti, prenosi ljubljanski list, navodeći objašnjenje Romana Cveka, direktora opatijske tvrtke Rona Trade koja ima ugovore o najmu nekadašnjih sindikalnih odmarališta 170 slovenskih poduzeća, da su se "sindikalna odmarališta u Hrvatskoj 2000. godine morala registrirati kao ugostiteljsko-turistička poduzeća, izjednačena sa svim ostalim turističkim kapacitetima".

U međuvremenu su slovenska sindikalna odmarališta postala nelojalna konkurencija turističkoj ponudi u Hrvatskoj jer nisu plaćala državi nikakva davanja pa su neka od njih zatvorena, tumači list, navodeći pritom primjer ljetovališta Slovenske obrtničke komore i Slovenske radio-televizije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙