FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRŽAVNI TAJNIK ZDENKO MIČIĆ O SLABIM TURISTIČKIM REZULTATIMA

PAKOŠTANE, 5. srpnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za turizamMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić rekao jedanas u Pakoštanima kako u Hrvatskoj nisu kvalitetno odrađene svepripreme za ovogodišnju turističku sezonu posljedica čega su slabijituristički rezultati u predsezoni i lipnju.
PAKOŠTANE, 5. srpnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za turizam Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić rekao je danas u Pakoštanima kako u Hrvatskoj nisu kvalitetno odrađene sve pripreme za ovogodišnju turističku sezonu posljedica čega su slabiji turistički rezultati u predsezoni i lipnju.

Osim visokih cijena, te gospodarske recesije na tržištima Njemačke i Austrije, razlog loše turističke slike je, rekao je, i u naslijeđenom strukturnom problemu smještajnih kapaciteta koje u Hrvatskoj u više od 85 posto čini privatni smještaj koji je prilično neorganiziran.

Navodeći razloge slabijeg turističkog rezultata, Mičić je napomenuo i da su se hrvatski hotelijeri i ugostitelji olako 'odrekli' gostiju s istočnoeuropskog tržišta.

Po njegovoj su ocjeni odgovorne i lokalne uprave i samouprave koje su kasnile s uređenjem infrastrukture pri čemu je naveo loš primjer s Opatijske rivijere gdje je, kako je rekao, ionako mali broj gostiju revoltiran svakodnevnim radovima i vožnjom po prašnjavim i nedovršenim cestama napustio to odredište.

Imat ćemo onoliko koliko smo zaslužili, istaknuo je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić rekavši da su u Ministarstvu ipak optimisti jer se nadaju da će ovogodišnju turističku sezonu bitno popraviti talijanski gosti u kolovozu.

Mičić je u Pakoštanima predstavio tri turistička projekta - Pakoštane - turistička destinacija, projekt poticanja obiteljskog poduzetništva u turizmu kroz program "Poticaj za uspjeh" i program razvoja agroturizma.

Sudionici skupa u Pakoštanima, predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Županijske gospodarske komore, predstavili su projekt prema kojem se planirana izgradnja niza hotelskih kapaciteta u Pakoštanima kao i golf igrališta između Pakoštana i Vranskog jezera. Projekt je izrađen u županijskoj Gospodarskoj komori.

(Hina) xima yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙