FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB za kilogram pšenice traži 1,10 kuna

ĐAKOVO, 29. lipnja 2004. (Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije iBaranje (ZUSSB) traži da otkupna cijena ovogodišnje pšenice bude 1,10kuna po kilogramu i ni lipu manje, ali uz uvjet da se poticaji sa1.250 vrate na 1.650 kuna po hektaru, izjavio je danas predsjednikZajednice Antun Laslo.
ĐAKOVO, 29. lipnja 2004. (Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) traži da otkupna cijena ovogodišnje pšenice bude 1,10 kuna po kilogramu i ni lipu manje, ali uz uvjet da se poticaji sa 1.250 vrate na 1.650 kuna po hektaru, izjavio je danas predsjednik Zajednice Antun Laslo.

ZUSSB smatra da je najrealnija cijena ovogodišnje pšenice 1,20 kuna po kilogramu, no, imajući obzira i prema potrošačima, stava je da bi cijena trebala biti 1,10 kuna, rekao je Laslo na konferenciji za novinare u Satnici Đakovačkoj.

ZUSSB nije za prosvjede nego za kompromis, čak i na snošenje dijela troškova, no, uz uvjet da cijena pšenice nikako ne bude manja od 1,10 kuna, istaknuo je Laslo.

Zajednica je, kaže, spreman na razgovore s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, a na njihov će poziv čekati još neko vrijeme.

"Odlučimo li se prosvjednim aktivnostima doći do spomenute cijene kilograma pšenice, na to će nas prisiliti drugi svojim nerazumijevanjem seljačkih interesa", poručio je Laslo.

Tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević izrazio je čuđenje ponašanjem Ministarstva poljoprivrede koje još uvijek nije raspisalo natječaj za otkup pšenice, niti je objavilo cijenu i model njenoga otkupa. "Iznenađuje nas što i ova Vlada više vodi računa o potencijalnim otkupljivačima nego o nama proizvođačima", rekao je Zdravčević, procjenjujući kako ove godine pšenice neće biti dovoljno.

Čelnici Zajednice izrazili su i nezadovoljstvo činjenicom da su, kako kažu, ponovno prevareni zbog obećanog, a neostvarenog prava na skladišnicu.

Isto tako, nezadovoljni su i što je ukinut dosadašnji način protugradne obrane koji je, ističu, bio učinkovit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙