FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNCA NO KONČAR ELEKTROINDUSTRIJE

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Novi Nadzorni odbor (NO) KončarElektroindustrije na svojoj se konstituirajućoj sjednici suglasio sprijedlogom Uprave Končara o otkupu dionica Društva Končar – Trgovinai zastupstva, navodi se u obavijesti koju je Končar proslijedioZagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Novi Nadzorni odbor (NO) Končar Elektroindustrije na svojoj se konstituirajućoj sjednici suglasio s prijedlogom Uprave Končara o otkupu dionica Društva Končar – Trgovina i zastupstva, navodi se u obavijesti koju je Končar proslijedio Zagrebačkoj burzi.

Konstituirajuća sjednica NO održana je 28. lipnja, a na njoj se raspravljalo o izvješću o poslovanju Končara, te prijedlogu otkupa dionica društva Končar - Trgovina i zastupstva.

Pri tom je, kako se navodi, Nadzorni odbor upoznat i sa postupkom nadzora Komisije za vrijednosne papire Republike Hrvatske i njenog očitovanja.

Kako Komisija tijekom postupka nadzora nad sudionicima u trgovanju dionicama Končar-Trgovina i zastupstva nije utvrdila nepravilnosti koje bi uvjetovale podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, odnosno kaznenih prijava protiv društva Končar-Elektroindustrija i odgovornih osoba, o čemu se u medijima špekuliralo, a vezano na kršenje odredbi Zakona o tržištu vrijednosnih papira, Zakona o preuzimanju dioničkih društava, Zakona o trgovačkim društvima i Kaznenog zakona, Nadzorni odbor suglasio se s prijedlogom Uprave o otkupu dionica Društva Končar – Trgovina i zastupstva, navodi se u obavijesti.

Predsjednik Uprave Končara Darinko Bago izvijestio je Nadzorni odbor i o rezultatima poslovanja Končar-Elektroindustrije i Grupe Končar, te zaključenim poslovima i strukturi prodaje za prvih pet mjeseci ove godine, a NO je prihvtio izvješće o poslovanju.

Konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbor prisustvovali su novoizabrani članovi Ante Babić, Georg Eltz, Zdenka Matković, Đuro Perica i Gordana Šepec (iz opravdanih razloga Miroslav Kovačić nije prisustvovao), Željko Tomšić, imenovani predstavnik Hrvatskoga fonda za privatizaciju, Jasminka Belačić, predstavnica radnika i Ivan Rujnić, predstavnik Udruge malih dioničara.

Za predsjednika NO jednoglasno je izabran Ante Babić, a za zamjenika predsjednika Željko Tomšića. Tajnikom NO-a imenovan je Ervin Filipčić, predstojnik Ureda predsjednika Uprave Končara, navodi se u obavijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙