FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 12. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 12. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Nakon što je prošloga četvrtka u saborsku proceduru upućen Zakon o povratu duga umirovljenicima, Hrvatska stranka umirovljenika očekuje iz Vlade nacrt Zakona o posebnom fondu u koji bi ušle dionice poduzeća u državnom vlasništvu, iz kojih bi se alimentirao dug umirovljenicima, izjavio je danas predsjednik HSU-a Vladimir Jordan. Po obećanju Vlade, u fond bi trebale biti uvrštene dionice poduzeća koja su svoju vrijednost potvrdile na burzi, a zajedno će ih odrediti Vlada i umirovljenici, te pojedine vrijedne nekretnine. Jordan ističe da će fondom upravljati sami umirovljenici, a u slučaju smrti korisnika dionice će dobiti njegovi nasljednici prvog nasljednog reda.

ZAGREB - Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 42-godišnjeg Zagrepčanina osumnjičenog da je prošle i pretprošle godine izdao krivotvorene čekove vrijedne oko 50 tisuća kuna, te zaključivao potrošačke kredite temeljem krivotvorenih dokumenata. Policija je danas izvijestila da je muškarca prijavila zbog kaznenog djela krivotvorenja vrijednosnih papira, krivotvorenja isprava i prijevare. Zagrepčanin je osumnjičen da je uz krivotvorenu osobnu iskaznicu i čekovne kartice kupovao različite stvari u više trgovina na širem zagrebačkom području.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je početkom vikenda makedonskog i hrvatskog državljanina koji su na techno partyu u OTV domu prodavali tablete ecstasy, doznaje se danas u policiji. Makedonski i hrvatski državljanin, u dobi od 19 i 21 godinu, u petak nešto prije ponoći došli do OTV doma, gdje se održavao techno party, s najmanje 71 tabletom ecstasyja. Policajci su osumnjičene uočili u trenutku raspodjele droge, nakon čega su njih dvojica počeli bježati. Makedonca, kod kojega je pronađena 71 tableta ecstasyja, policajci su uspjeli sustići, a hrvatski je državljanin uhićen kasnije.

VIROVITICA - Jedan od nekoliko hitaca iz malokalibarske puške koje je 57-godišnji Savo R. ispalio jučer poslije podne da bi ustrijelio mačku lutalicu u podrum svoje kuće u Voćinu prošao je kroz drveni strop i pogodio u nogu 55-godišnjeg Simona T. iz Ćeralije, a koji se nalazio na katu kuće, izvijestila je jutros Policijska uprava virovitičko-podravska. Simon T. je prevezen u virovitičku bolnicu, a protiv Save R. bit će podnesena prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju i kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

OSIJEK - Nepoznati počinitelji su u noći s 11. na 12. srpnja oštetili 24 groba na lokaciji osječkog muslimanskog groblja, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Na tri groba zapaljeni su vijenci i svijećnjaci, a na 21 grobu sprej-bojom ispisane su razne tekstualne poruke na hrvatskom i engleskom jeziku. Zbog nastalih oštećenja na groblju protiv nepoznatih počinitelja bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju istragu kako bi se utvrdio identitet počinitelja.

VARAŽDIN/ZAGREB - Na Varaždinskoj burzi protekloga je tjedna ostvareno ukupno 33,48 milijuna kuna prometa, a vrijednost indeksa burze VIN na tjednoj je razini porasla 0,92 posto, na 781,9 bodova. Glavnina tjednog prometa ili 19,3 milijuna kuna ostvarena je u kotaciji Javnih dioničkih društava trgovanjem dionicama 19 tvrtki. Od toga, najveće su promete od 8,77 milijuna kuna i 8,28 milijuna kuna zabilježile dionice SN Holdinga i Dom holdinga.

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi prošloga tjedna realizirano je 478,83 milijuna kuna prometa, pri čemu je redovni promet iznosio 43,27 milijuna kuna, međuinstitucionalnim trgovanjem ostvareno je 353,07 milijuna kuna, a prijavljeni promet iznosio je 82,48 milijuna kuna. Vrijednost Crobex indeksa smanjena je na tjednoj razini za 1,94 posto, na 1.153 boda, dok je obveznički indeks Crobis povećan za 0,42 posto i iznosi 100,5645 bodova. Među dionicama, najveći promet ostvaren je trgovanjem dionicama Plive, za 12,46 milijuna kuna.

TRILJ - Trgovački sud u Splitu donio je odluku o prodaji poslovne zgrade bivše triljske tvornice plastičnih masa Cetinke u Trilju splitskoj tvrtki SMS. Zgradu površine 4800 metara četvornih, kao i okolno zemljište, splitski SMS platio je ukupnu 520 tisuća eura. Prema riječima vlasnika i direktora SMS-a Srđana Mladinića, u zgradi u kojoj je Cetinska do prije desetak godina proizvodila galanteriju bit će organizirana prerada voća i povrća, uključujući proizvodnju džema od smokava, kojega inače SMS plasira na američko tržište gdje je taj proizvod sve traženiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙