FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA INFLACIJA U LIPNJU OSLABILA NA 1,7 POSTO

WIESBADEN, 12. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Godišnja stopa inflacije uNjemačkoj u lipnju je oslabila na 1,7 posto, s 2 posto u svibnju,objavio je danas tamošnji savezni statistički ured.
WIESBADEN, 12. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Godišnja stopa inflacije u Njemačkoj u lipnju je oslabila na 1,7 posto, s 2 posto u svibnju, objavio je danas tamošnji savezni statistički ured.

Kako je objavljeno iz tog ureda, ta je stopa za 0,1 postotni bod niža od njegove prvotne procjene s kraja lipnja, temeljene na podacima iz šest njemačkih država zaslužnih za veći dio gospodarstva te zemlje.

Na mjesečnoj razini, u razdoblju od svibnja do lipnja, troškovi života za privatna domaćinstva nisu porasli, no cijene nafte i dalje predstavljaju inflatorni čimbenik, rečeno je iz tog ureda.

Cijene goriva na tamošnjem tržištu porasle su u lipnju 14,4 posto u odnosu na isti mjesec godinu dana ranije, dok su cijene motornih goriva porasle 6,5 posto. Kad bi se isključio učinak cijena naftnih proizvoda, njemačka godišnja stopa inflacije u lipnju bi bila iznosila samo 1,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙