FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB OSTAVIO KAMATNE STOPE NEPROMIJENJENIMA

FRANKFURT, 1. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska središnja banka (ECB)svoju će ključnu kamatnu stopu ostaviti nepromijenjenom, odlučeno jena njezinom današnjem sastanku u Frankfurtu.
FRANKFURT, 1. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska središnja banka (ECB) svoju će ključnu kamatnu stopu ostaviti nepromijenjenom, odlučeno je na njezinom današnjem sastanku u Frankfurtu.

Ključna kamatna stopa u eurozoni ostat će tako na povijesno niskoj razini od dva posto, na kojoj se nalazi već više od godinu dana.

Mnogi analitičari predviđaju da će slab gospodarski oporavak, visoka nezaposlenost i slaba potražnja potrošača natjerati ECB da svoju postojeću monetarnu politiku zadrži i u 2005.

Podaci o inflaciji u eurozoni objavljeni pred današnji sastanak ECB-a nešto su umanjili pritisak na tu banku da reagira na rizike od visokih cijena energenata eventualnim pooštravanjem svoje monetarne politike. Podaci pokazuju da je godišnja stopa inflacije smanjena na 2,4 posto u lipnju, nakon što je u prethodnom mjesecu iznosila 2,5 posto.

Predsjednik ECB-a Jean-Claude Trichet kasnije će danas održati tiskovnu konferenciju na kojoj će govoriti o Bančinoj procjeni tekućih gospodarskih uvjeta u 12-članoj eurozoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙