FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 12. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BANGKOK - Feministička skupina iz Bangkoka želi na 15. međunarodnoj konferenciji o AIDS-u otvoriti go-go bar kako bi privukla pozornost na svoje pokušaje promicanja uporabe kondoma među tajlandskim prostitutkama. M Power Group, koja se već 20 godina zauzima za interese i prava tajlandskih prostitutki, kaže da bi takav go-go bar mogao "proraditi" na njihovom štandu u Globalnom selu koje je otvoreno u sklopu konferencije. Jedna od organizatorica rekla je za tajlandske novine da bi posjetitelji u baru mogli kupiti piće i pogledati go-go plesačice, dodajući kako se od njih može mnogo naučiti o sigurnom seksu.

RIM - Svjetska premijera nove postave Verdijeve "Traviate", u veronskoj areni, trajala je samo sedam minuta, prekinuta kišom, pred 12.000 gledatelja koji su svoje nezadovoljstvo izrazili prodornim zviždukom. Engleski redatelj Graham Vick, umjetnički direktor operne kuće iz Birminghama, obećao je "revolucionarnu i inovativnu ali dosljednu" postavu slavne Verdijeve opere. Ubrzo nakon prvih akorda, ne jako gusta kiša, potaknula je glazbenike da se sklone pod arkade rimskog amfiteatra. Oko 12.000 prisutnih gledatelja izrazilo je ljutnju zviždući, te potom zabavljajući se neočekivanim podizanjem ruku i ustajanjem u valovima.

BERLIN - Japanke navodno uzrokuju impotenciju i oštećuju unutarnje organe, pokazalo je istraživanje, a najskuplja obuća za plažu na testovima se pokazala mnogo lošijom od najjeftinije. Istraživači su otkrili da obuća za plažu sadrži otrovne ftalate - tvari koje mogu izazvati impotenciju. Ftalati, pretpostavlja se, mogu uzrokovati oštećenja jetre i bubrega kao i reproduktivnih organa. Istraživanje Njemačke udruge za zaštitu okoliša pokazalo je da japanke i obuća za plažu sadrže visoku količinu olova, otrovnog cinka i fosfornih spojeva. Od 25 vrsta natikača, 14 je sadržavalo vrlo opasnu razinu štetnih tvari. Među onima koje su pale na ispitu sigurnosti bile su i najskuplje natikače koje stoje 100 dolara. Međutim, najjeftinije japanke koje se prodaju po 15 dolara položile su test s visokom ocjenom.

BERLIN - Njemački policajci uspješno su oživjeli patuljastog zeca nazvanog Napoleon upuhujući mu zrak kroz šuplju kemijsku olovku nakon što se već bio ugušio u požaru. Dva policajca pozvana su u stan u Berlinu iz kojega su vatrogasci izvukli zeca bez svijesti. Otvorili su mu usta i kroz šuplju kemijsku olovku upuhivali zrak, istovremeno mu masirajući srce, rekao je policijski glasnogovornik. Policajci su ga potom službenim vozilom hitno prebacili veterinaru, koji ga je zadržao na promatranju nekoliko dana. Posljednje vijesti kazuju da se mali Napoelon uspješno oporavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙