FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 18. LIPNJA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zapetak, 18. lipnja.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 18. lipnja.

ŠIBENIK - Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva na dvodnevnom će nacionalnom savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu predstaviti cjelovit Program poticaja malog i srednjeg poduzetništva s detaljima ukupno 42 razvojna projekta. Tijekom savjetovanja razgovarat će se i o ulozi Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u pružanju potpore razvitku hrvatskog gospodarstva i poduzetništva, preprekama razvoju poduzetništva i mogućnostima kako ih ukloniti, ulozi lokalnih razvojnih agencija u regionalnom razvoju. Održat će se i niz stručnih radionica, a u ukupno šest kategorija bit će proglašeni i najbolji poduzetnici Hrvatske - najbolji mali, srednji i veliki poduzetnik te najbolji izvoznik, poduzetnica i najinventivniji poduzetnik/poduzetnica (Hotel Ivan, Solaris).

ZAGREB - Poticanje obiteljskog hotelijerstva tema je konferencije za novinare ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete i njegovih suradnika. Povod konferenciji je potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji između Ministarstva i 14 poslovnih banaka. Riječ je o suradnji u realizaciji kreditnog programa namijenjenog obiteljskom poduzetništvu u turizmu za izgradnju malih hotela, pansiona, apart hotela s restoranima i kampovima te refinanciranje postojećih kredita za hotele i pansione, kao i na posebnom potprogramu "Pod stoljetnim krovovima" (12,00 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - "Pašman resort" naziv je greenfield investicijskog projekta javno-privatnog partnerstva u turizmu kojeg će u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka prezentirati Stručno povjerenstvo za provedbu projekta (10,00 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - Brodarski institut obilježit će 56 godina postojanja, a na proslavi Dana Instituta bit će riječi i o razvoju Instituta kao moderne istraživačko-razvojne organizacije primjenjenih znanosti i tehnologije u području pomorskih i tehničkih sustava (13,00 sati, park Brodarskog instituta, Av. V. Holjevca 20).

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) organiziraju promotivnu vožnju nagibnog vlaka na relaciji Zagreb - Koprivnica - Zagreb, kojoj če nazočiti članovi Uprave HŽ-a, predstavnici projektnog tima Lika, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i dr. (8,20 sati, I. peron, Glavni kolodvor Zagreb).

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) na kraju svibnja ove godine iznosila je 5,64 milijarde kuna, što je 2,43 posto, odnosno gotovo 134 milijuna kuna više nego krajem travnja, podaci su koje je u Mjesečnom izvještaju objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). Najveći udio u ukupnoj neto imovini - 42,40 posto, odnosno 2,4 milijarde kuna, na kraju prošlog mjeseca imao je AZ fond, a slijedi ga Raiffeisen OMF s neto imovinom vrijednom 1,72 milijarde kuna, što predstavlja 30,51 postotni udio. Imovina PBZ Croatia osiguranje (PBZ/CO) fonda istodobno je iznosila 971,9 milijuna kuna (udio od 17,23 posto), a Erste Plavog fonda 555,9 milijuna kuna ili 9,86 posto ukupne neto imovine hrvatskih OMF-ova.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙