FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ŠIBENIKU POČELO 8. NACIONALNO SAVJETOVANJE O GOSPODARSTVU I PODUZETNIŠTVU

ŠIBENIK, 18. lipnja 2004. (Hina) - Bez novih tehnologija, uvođenjasustava kvalitete i inovacija ne može se govoriti o konkurentnojproizvodnji i gospodarstvu, a upravo je jedan od ciljeva gospodarskepolitike Vlade povećanje proizvodnje i njezine konkurentnosti,istaknuo je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelićna Osmom nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu kojese danas i sutra održava u Šibeniku.
ŠIBENIK, 18. lipnja 2004. (Hina) - Bez novih tehnologija, uvođenja sustava kvalitete i inovacija ne može se govoriti o konkurentnoj proizvodnji i gospodarstvu, a upravo je jedan od ciljeva gospodarske politike Vlade povećanje proizvodnje i njezine konkurentnosti, istaknuo je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić na Osmom nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se danas i sutra održava u Šibeniku.

Savjetovanje se poklopilo i s danom dobivanja službenog statusa kandidata za EU, a Vukelić ističe da je pristupanje EU velika šansa, ali i izazov za Hrvatsku. To znači da nas nas čeka veliki posao, a to je stvaranje konkurentnog i tržišnog gospodarstva, kazao je Vukelić.

Na savjetovanju je predstavljen i cjelovit Program poticaja malog i srednjeg poduzetništva s detaljima ukupno 42 razvojna projekt.

Vukelić je pritom posebno naglasio važnost ulaganja u proizvodnju i nove tehnologije, važnost razvoja novih malih i srednjih poduzeća i obrta.

Ministar je iznio i podatke da je u ovoj godini otvoreno 4.400 novih malih i srednjih poduzeća te 3.300 novih obrta. Cilj je do kraja ove godine otvoriti 7000 novih obrta.

I predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran naglasio je kako su nova znanja, nove tehnologije i obrazovanje nužne za daljnji razvoj obrtništva i malog poduzetništva, a proizvodnja ključan faktor izvoza.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev ističe značaj povezivanja malog i srednjeg poduzetništva s velikim gospodarskim sustavima kao i nužnost otvaranja što više poduzetničkih zona koje bi prvenstveno pomogle poduzetnicima početnicima.

Savjetovanje je okupilo više od 650 sudionika, koji će razgovarati i o preprekama razvoju poduzetništva i mogućnostima kako ih ukloniti, kao i o ulozi lokalnih razvojnih agencija u regionalnom razvoju.

Održat će se i niz stručnih radionica, a u ukupno šest kategorija bit će proglašeni i najbolji poduzetnici Hrvatske - najbolji mali, srednji i veliki poduzetnik te najbolji izvoznik, poduzetnica i najinventivniji poduzetnik ili poduzetnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙