FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORAST BROJA GOSTIJU U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

DUBROVNIK, 7. srpnja 2004. (Hina) - Na području Dubrovačko-neretvanskežupanije u prvih je šest mjeseci ove godine boravilo 263,4 tisućegostiju, što je za 15 posto više nego u istom prošlogodišnjemrazdoblju.
DUBROVNIK, 7. srpnja 2004. (Hina) - Na području Dubrovačko-neretvanske županije u prvih je šest mjeseci ove godine boravilo 263,4 tisuće gostiju, što je za 15 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Po riječima direktora Županijske turističke zajednice Vladimira Bakića ovakav trend i turistički rezultati mogu se očekivati i u nastavku sezone, a u ovoj godini najnužnija hrvatska županija očekuje rast turističkog prometa od 5 posto.

U prvoj polovici ove godine više od 220 tisuća inozemnih i 43,2 tisuće domaćih turista na području te županije ostvarilo je više od 1,1 milijun noćenja, što je porast za 18 posto u odnosu isto prošlogodišnje razdoblje.

Najveći broj gostiju koji je u prvih šest mjeseci posjetio Dubrovačko-nerevansku županiju je iz Francuske, njih 48,5 tisuća, slijedi 41,1 tisuća turista iz Njemačke, zatim 25,2 tisuće Britanaca, a više od osam tisuća gostiju bilo je iz Češke i SAD-a.

(Hina) xhš yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙