FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POČETAK TURISTIČKE SEZONE NIJE ZAUSTAVIO BAGERE UZ JADRAN

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska nastavlja s rušenjembespravno sagrađenih objekata usprkos početku glavne turističkesezone, bilježi Southeast European Times.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska nastavlja s rušenjem bespravno sagrađenih objekata usprkos početku glavne turističke sezone, bilježi Southeast European Times.

Mnogi su očekivali da će ta kampanja biti zaustavljena ali ministar turizma, promjeta i javnih radova Božidar Kalmeta odlučio ju je nastaviti, dodaje list, prenoseći objašnjenje nekih analitičara da bi prekid ohrabrio one koji ulažu u ilegalno sagrađene objekte ali i birokrate koji snose dio odgovornosti za taj problem.

Zvuk buldožera i mješalica za beton godinama je bio sastavni dio odmora u Hrvatskoj budući da se turistička i građevinska sezona poklapaju, podsjeća SET, navodeći kao jedinu iznimku Istru, "koja cilja na ekskluzivnu klijentelu".

Hrvatska turistička zajednica tvrdi da je ovlaštena tek brojiti goste i dane koje oni provedu u Hrvatskoj budući da nema nikakvu kontrolu nad financijskim pokazateljima, prenosi Southeast European Times, navodeći i mišljenje kritičara da nije dovoljno suprotstaviti se valu bespravne gradnje. Hrvatska vlada mora aktivno planirati i pripremati turističku sezonu, naglašavaju oni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙