FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAPATERO: ŠPANJOLSKA NEĆE SUDJELOVATI U OSNIVANJU SNAGA ZA IRAK

ISTANBUL, 28. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska ne kani pružatipomoć u osnivanju iračkih snaga sigurnosti na području Iraka, izjavioje u ponedjeljak za tisak španjolski premijer Jose Luis RodriguezZapatero u sklopu NATO-ova summita u Istanbulu.
ISTANBUL, 28. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska ne kani pružati pomoć u osnivanju iračkih snaga sigurnosti na području Iraka, izjavio je u ponedjeljak za tisak španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero u sklopu NATO-ova summita u Istanbulu.

"Španjolska vlada ne kani sudjelovati u procesu koji je u tijeku u Iraku i ni u kojem slučaju neće biti nazočna na iračkom teritoriju", kazao je Zapatero, odgovarajući na pitanje hoće li Španjolska sudjelovati u osnivanju iračkih snaga.

NATO se u ponedjeljak službeno obvezao da će pružiti pomoć u osnivanju tih snaga, ali nije rekao u kojem obliku. Francuska i Njemačka se protive slanju vojnika u Irak radi ispunjenja te zadaće.

Nova španjolska socijalistička vlada dovršila je prošlog mjeseca povlačenje španjolskih vojnika iz Iraka koje je bila poslala prethodna vlada konzervativnog Josea Marije Aznara koja je pružila snažnu potporu ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙