FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKA VOJSKA POTVRDILA DA JE U IRAKU NESTAO JEDAN MARINAC

BAGDAD, 28. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američka je vojska uponedjeljak potvrdila da je u Iraku nestao jedan marinac, nakon što sugerilci objavili snimku vojnika s povezom na očima i najavili da će gapogubiti ne budu li oslobođeni svi irački zatvorenici.
BAGDAD, 28. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američka je vojska u ponedjeljak potvrdila da je u Iraku nestao jedan marinac, nakon što su gerilci objavili snimku vojnika s povezom na očima i najavili da će ga pogubiti ne budu li oslobođeni svi irački zatvorenici.

"(Jedan) je marinac odustan iz postrojbe od 21. lipnja", kaže se u američkom vojnom priopćenju. "No mornarička istražna služba ne može potvrditi da je desetnik Wassef Ali Hassoun otet".

Satelitska televizija na arapskom Al-Jazeera u nedjelju je prikazala snimku otetog Hassouna, američkog marinca libanonskoga podrijetla.

U novom valu otmica gerilci u Iraku oteli su i trojicu Turaka. Borci odani savezniku mreže al-Qaide Musabu al-Zarqawiju u subotu su objavili da oni drže otete Turke i da će im u roku od 72 sata odrubiti glave ne prestane li Turska surađivati s američkim snagama.

Ta je prijetnja bacila sjenu na posjet američkoga predsjednika Georgea W. Busha Turskoj gdje u ponedjeljak i utorak sudjeluje na sastanku na vrhu Sjevernoatlantskoga saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙