FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora turskog parlamenta ulasku Hrvatske u NATO

ANKARA, 22. lipnja 2004. (Hina) - Turski parlament je u utorakjednoglasno usvojio deklaraciju kojom se daje potpora ulasku Hrvatskeu NATO a incijativu za to dao je predsjednik tursko-hrvatskog društvaprijateljstva u turskom parlamentu Suleyman Gunduz.
ANKARA, 22. lipnja 2004. (Hina) - Turski parlament je u utorak jednoglasno usvojio deklaraciju kojom se daje potpora ulasku Hrvatske u NATO a incijativu za to dao je predsjednik tursko-hrvatskog društva prijateljstva u turskom parlamentu Suleyman Gunduz.

Na zasjedanje najvišeg turskog predstavničkog tijela, koji broji 550 zastupnika, bio je pozvan i hrvatski veleposlanik u Ankari Amir Muharemi.

Dokumet turske potpore, kojim je obuhvaćena i Albanija i Makedonija, bit će predočen sudionicima predstojećeg summita Sjevernoatlantskog saveza koji će se 28. i 29. lipnja održati u Istanbulu.

Zastupnik turskog parlamenta Mehmet Yilmaz Can, koji je pročitao tekst dekleracije, istaknuo je da se radi o prijateljskim zemljama koje su, kako je rekao, postale važnim čimbenikom suradnje, te mira i sigurnosti na jugoistoku Europe.

Can je obznanio da se usvojenom deklaracijom želi dati jasna perspektiva Hrvatskoj, Makedoniji i Albaniji za ulazak u punopravno članstvo najstarije zapadnoeuropske vojne organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙