FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH OTPUTOVAO IZ ANKARE ZA ISTANBUL

ANKARA, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush završio je u nedjelju poslijepodne svoj prvi službeni posjetAnkari i otputovao prema Istanbulu gdje će u ponedjeljak i utoraksudjelovati na summitu NATO-a, javlja turska agencija Anadolija.
ANKARA, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush završio je u nedjelju poslijepodne svoj prvi službeni posjet Ankari i otputovao prema Istanbulu gdje će u ponedjeljak i utorak sudjelovati na summitu NATO-a, javlja turska agencija Anadolija.

Bush se u Ankari sastao s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom, ministrom vanjskih poslova Abdullahom Gulom i predsjednikom Ahmetom Necdetom Sezerom.

Američki predsjednik u razgovorima je izrazio potporu Washingtona kandidaturi Turske za članstvo u Europskoj uniji.

Obraćajući se novinarima prije sastanka s Erdoganom, Bush je kazao kako će turskim dužnosnicima poručiti da bi "Turska trebala od Bruxellesa dobiti datum za eventualni pristup Europskoj uniji".

Europska unija trebala bi u prosincu odlučiti je li Turska dovoljno napredovala u pogledu demokracije i zaštite ljudskih prava da se s njome otvore pregovori o pristupu.

Bush je također čestitao Turskoj na "prihvaćanju demokracije, pravne države i slobode".

S turskim dužnosnicima američki je predsjednik razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju uloge NATO-a na međunarodnoj sceni, što će biti jedna od glavnih tema summita u Istanbulu.

Prije odlaska iz Ankare Bush je imao radni ručak s turskim predsjednikom Ahmetom Necdetom Sezerom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙