FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TURSKA PODRŽAVA POČETAK PREGOVORA EU-A S HRVATSKOM

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Turski ministar vanjskih poslova idopredsjednik vlade Abdullah Gull je u subotu po povratku izBruxellesa sa summita Europske unije istaknuo da je postizanjekompromisa glede europskog ustava važno i za Tursku, a osvrnuvši se nanovinska izvješća o početku pregovora o pristupu Hrvatske upozorio dase to pitanje u Turskoj krivo shvaća, izvjestila je agencija Anadolu,prenosi portal Turkish press.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Turski ministar vanjskih poslova i dopredsjednik vlade Abdullah Gull je u subotu po povratku iz Bruxellesa sa summita Europske unije istaknuo da je postizanje kompromisa glede europskog ustava važno i za Tursku, a osvrnuvši se na novinska izvješća o početku pregovora o pristupu Hrvatske upozorio da se to pitanje u Turskoj krivo shvaća, izvjestila je agencija Anadolu, prenosi portal Turkish press.

Glede određivanja datuma za početak pregovora o pristupu Hrvatske EU-u Gul je, istaknuvši da Hrvatska ima četiri milijuna stanovnika, napomenuo da odnos EU-a prema Turskoj ne može biti jednak. Gul je izjavio da Turska podržava proces u vezi s Hrvatskom i naglasio da je "Turska vrlo velika zemlja, a odnosi takve zemlje s Europskom unijom su višedimenzionalni", stoji u vijesti agencije. Početak pregovora Europske unije s Turskom predstavlja važan događaj u povijesti svijeta, ocijenio je Gul, prenosi agencija.

Postizanje kompromisa u vezi s europskim ustavom za Tursku je važno i stoga što neće više biti potrebno o tome raspravljati u prosincu kada Turska očekuje određivanje datuma za početak pregovora o pristupu Europskoj uniji, rekao je Gul na konferenciji za tisak održanoj u istanbulskoj zračnoj luci Ataturk, prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙