FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŠVEDSKA MINISTRICA OCIJENILA NEPOŠTENIM USKRAĆIVANJE TURSKOJ DATUMA PRIKLJUČENJA EU-U

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Švedska ministrica vanjskih poslovaLaila Freivalds u subotu je na sjednici parlamenta rekla da bi bilonepošteno spram Turske ako joj Europska unija ne odredi datumpriključenja i ocijenila da je Turska ispunila gotovo sve Kopenhaškekriterije, izvješćuje turska novinska agencija CIHAN, prenosi portalTurkish Press.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Švedska ministrica vanjskih poslova Laila Freivalds u subotu je na sjednici parlamenta rekla da bi bilo nepošteno spram Turske ako joj Europska unija ne odredi datum priključenja i ocijenila da je Turska ispunila gotovo sve Kopenhaške kriterije, izvješćuje turska novinska agencija CIHAN, prenosi portal Turkish Press.

Freivalds je rekla da je, u usporedbi s Hrvatskom, Turska u većoj mjeri ispunila Kopenhaške kriterije, piše agencija. "Bilo bi nepravedno Turskoj ne dati datum pristupa. Takav nepravedan odnos neće se moći kompenzirati kasnije. Mogla bi se u pitanje dovesti nepristranost EU-a. Turska je zemlja koja može biti most između zapada i istoka. Ne možemo zanemarivati ulogu Turske kao mosta između zapadnih i istočnih civilizacija. Tursko članstvo u EU-u bit će poticaj Uniji u svim vidovima", rekla je Freivalds, prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙