FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9,30 SATI

ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati.
ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

PEKING

Glavni pregovarači na šesterostranim pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom pitanju u Pekingu razmatraju usvajanje zajedničke izjave, rekao je u petak neimenovani južnokorejski dužnosnik. Prijetnja Pjongjanga da će izvesti nuklearni pokus zasjenila je pregovore i umanjila izglede za postizanje napretka u trećem krugu pregovora kojima se pokušava naći rješenje krize oko sjevernokorejskih nuklearnih ambicija. "Sastanak je počeo raspravom o tome hoće li se usvojiti zajednička izjava", rekao je dužnosnik.Kineska novinska agencija Xinhua javila je da će se razgovori završiti u subotu bez formalne završne svečanosti kojima su zaključivana prethodna dva kruga pregovora.

PEKING

Sjeverna je Koreja zaprijetila da će izvesti nuklearno testiranje ako SAD ne prihvate njezin prijedlog o zamrzavanju njezinog nuklearnog programa u zamjenu za kompenzaciju, kazao je za agenciju Reuters visoki američki dužnosnik u četvrtak. Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan, kazao je da je prijetnja izrečena u četvrtak za vrijeme dvosatnog razgovora između pomoćnika američkog državnog tajnika Jamesa Kellyja i sjevernokorejskih dužnosnika na margini šestostranih pregovora u Pekingu.

TEHERAN

Više od 70 ljudi poginulo je, a još 84 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći u jugoistočnom Iranu na ulazu u grad Zahedan, objavila je u petak iranska televizija. Prema riječima dužnosnika lokalne policije, dva kamiona cisterne sudarila su se pred policijskom postajom na ulazu u Zahedan, uzrokovavši požar koji je zahvatio najmanje sedam autobusa i nepoznat broj automobila. Nesreća se dogodila u četvrtak u 20,30 sati po lokalnom vremenu, a policija je potvrdila da su mnoga tijela izgorjela do neprepoznatljivosti.

KUVAJT

Osam britanskih vojnika, koje je oslobodila iranska vojska, u petak je stiglo u Kuvajt, doznaje se iz uprave zračne luke. Njih su u ponedjeljak uhitili pripadnici iranske mornarice, a predani su britanskim diplomatima u četvrtak. U Kuvajt su iz Dubaija stigli u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, zrakoplovom zračne tvrtke Emirates, a dočekao ih je vojni ataše Velike Britanije u Kuvajtu.

BAQUBA

Trojica iračkih policajaca ubijena su, a jedan je ranjen u četvrtak navečer u napadu na policijsku postaju 85 kilometara sjeveroistočno od Bagdada, rekao je u petak liječnik iz bolnice u Baqubi Naser Kadhoum Jouhad. "Tri policajca poginula su, a još je jedan ranjen u napadu protutenkovskim projektilom na Hebheb", izjavio je liječnik. Ranjeni policajac Khalaf Taha izjavio je kako je u 22,30 sati "bio na položaju na krovu postaje, kad su nepoznate osobe izvele napad na postaju". "Trojica mojih kolega poginula su, a ja sam ranjen", rekao je Taha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙