FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9.30 SATI

ZAGREB, 22. lipnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 9.30 sati: Najmanje 46 ljudi, među kojima i ministar unutarnjih poslovaIngušetije, ubijeno je u žestokim sukobima u utorak nakon što supobunjenici izvršili napade u toj ruskoj republici koja graniči sČečenijom, javio je Interfax. Među poginulima je 18 pripadnika snagasigurnosti, uglavnom policajaca, i 28 civila. Velika eksplozija oštetila je u ponedjeljak navečer glavni centarza distribuciju električne energije u alžirskom glavnom gradu, pričemu je 11 osoba ozlijeđeno, izvijestili su alžirski službeni izvori. Jedan američki vojnik je ubijen, a šest je ranjeno uminobacačkom napadu u sjevernom Bagdadu, priopćila je u utorakamerička vojska. Novoimenovani indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh injegov pakistanski kolega Khurshid Mahmood Kasuri sastali su se poprvi put u Kini, javili su u utorak kineski mediji.
ZAGREB, 22. lipnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 9.30 sati:

MOSKVA

Najmanje 46 ljudi, među kojima i ministar unutarnjih poslova Ingušetije, ubijeno je u žestokim sukobima u utorak nakon što su pobunjenici izvršili napade u toj ruskoj republici koja graniči s Čečenijom, javio je Interfax. Među poginulima je 18 pripadnika snaga sigurnosti, uglavnom policajaca, i 28 civila.

U sukobima je ranjeno i najmanje 59 osoba kada su pobunjenici izvršili koordinirane napade u Ingušetiji u ponedjeljak kasno navečer na ciljeve među kojima je bila i zgrada regionalnog ministarstva unutarnjih poslova u Nazranu, ingušetijskom glavnom gradu. Itar-Tass je javio, pozivajući se na policijske izvore, da su među ubijenima ministar unutarnjih poslova Abukar Kostojev i dva lokalna tužitelja.

Pobunjenici su napali i grad Karabulak i Slepcovsk, a policijsko pojačanje je odmah poslano u regiju.

Ured ingušetijskog predsjednika Murata Zjazikova je priopćio da vladine snage imaju pod kontrolom Nazran, javila je RIA Novosti. Također je priopćio da ima puno žrtava i da će u srijedu početi trodnevna žalost.

Oko 220 pobunjenika, za koje se vjeruje da su došli iz Čečenije i Sjeverne Osetije, sudjelovalo je u terorističkoj akciji u Ingušetiji u noći s ponedjeljka na utorak, rekao je za Interfax izvor u ingušetijskom ministarstvu unutarnjih poslova.

ALŽIR

Velika eksplozija oštetila je u ponedjeljak navečer glavni centar za distribuciju električne energije u alžirskom glavnom gradu, pri čemu je 11 osoba ozlijeđeno, izvijestili su alžirski službeni izvori.

Po njihovim riječima, još nije jasno koji je uzrok eksplozije, no lokalni stanovnik, koji nije želio da mu se objavi ime, rekao je da se radilo o auto-bombi, javio je Reuters.

Ministar unutarnjih poslova Noureddine Yazid Zerhouni rekao je da će istraga utvrditi uzroke eksplozije dodavši da je četvoro od 11 ozlijeđenih u teškom stanju. Očevici su javili da su na mjestu događaja pripadnici alžirskih specijalnih postrojbi.

Eksplozija u četveromilijunskom Alžiru dogodila se dan nakon što su vlasti objavile da su snage sigurnosti ubile vođu najjače skupine islamskih militanata u zemlji, koja je povezana s al Qaedom.

BAGDAD

Jedan američki vojnik je ubijen, a šest je ranjeno u minobacačkom napadu u sjevernom Bagdadu, priopćila je u utorak američka vojska.

U priopćenju se navodi da je u napadu ranjen i jedan civil.

Broj američkih vojnika poginulih u akciji u Iraku otkad je počeo rat prošle godine popeo se na 620.

PEKING

Novoimenovani indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh i njegov pakistanski kolega Khurshid Mahmood Kasuri sastali su se po prvi put u Kini, javili su u utorak kineski mediji.

Ministri su razgovarali u kineskom obalnom gadu Qingdaou u ponedjeljak gdje su nazočili trećem sastanku ministara vanjskih poslova Dijaloga suradnje u Aziji (ACD).

Indijsko veleposlanstvo u Pekingu priopćilo je da su razgovori tijekom radnog ručka bili "srdačni i produktivni", javila je Xinhua. Taj je sastanak bio prvi izravni politički kontakt na visokoj razini između dviju zemalja otkad je u Indiji nova vlada preuzela dužnost u svibnju.

Dvojica ministara razmatrala su postignuti napredak u svim aspektima bilateralnih odnosa, uključujući Džamu i Kašmir, i provedbu okvirnog sporazuma za proces dijaloga, stoji u priopćenju veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙